Απεβίωσε ο τελευταίος επιζών του θρυλικού αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα»

Απεβίωσε σε ηλικία 93 ετών ο τελευταίος επιζών του θρυλικού αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα» που στην διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου, μαζί με το πλήρωμα του, έγραψε σελίδες δόξας στο Αιγαίο, το Ιόνιο, την Αδριατική, την Μεσόγειο, τον Ατλαντικό και τον Ινδικό ωκεανό.

Ο ναύτης πυροβολητής εθελοντής, Γεώργιος Καβουκης, υπηρέτησε στο «Β. Όλγα» από την πρώτη στιγμή που ο ελληνικός Στόλος έφτασε στην Αίγυπτο, μέχρι την βύθιση του στο Λακι της Λέρου στις 26 Σεπτεμβρίου του 1943.
Ήταν μόλις 17 ετών, γεννημένος στην Αλεξάνδρεια, και μόλις είδε τα πολεμικά μας πλοία να μπαίνουν στο λιμάνι, πήγε και κατατάχτηκε εθελοντικά.

Ακολούθησε το αντιτορπιλικό σε όλες τις επικίνδυνες αποστολές του, πολέμησε σε όλες τις θάλασσες δίπλα στο πυροβόλο του και ήταν ο αγαπημένος ναύτης του ηρωικού κυβερνήτη Γ.Μπλεσσα, που τον αποκαλούσε «ο μικρός», λόγω της ηλικίας του.
Στη Λέρο, κατά την επίθεση των γερμανικών Στουκας, τραυματίστηκε σοβαρά αλλά κατάφερε να βγει κολυμπώντας στην στεριά. Μόλις του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες ξανάπεσε στην θάλασσα και κολύμπησε μέχρι την περιοχή του ναυαγίου οπού περισυνέλεξε τραυματίες συναδέλφους του, τους οποίους έσωσε, μεταφέροντας τους στην ξηρα.

Ήταν ένας σεμνός αγωνιστής, αληθινός πατριώτης και γενναίος ναυτικός, που τον διέκρινε η απλότητα και η καλοσύνη.
Για την προσφορά του στην Πατρίδα και την συναδελφική του αλληλεγγύη και αλτρουισμό, τιμήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό, που τον αποχαιρέτησε σήμερα το πρωί με όλες τις τιμές από το νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου.