Απειλείται με πειθαρχικά μέτρα ο κυβερνήτης του αεροπλανοφόρου με τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δήλωσε ότι δεν αποκλείει την εφαρμογή πειθαρχικών μέτρων σε βάρος του κυβερνήτη του αεροπλανοφόρου Θίοντορ Ρούζβελτ.

Κι αυτό μετά την επιστολή που συνέταξε ασκώντας δριμεία κριτική στην ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και ζητώντας την εφαρμογή πιο αυστηρών μέτρων για να ελεγχθεί το ξέσπασμα του κορονοϊού στο πλοίο του.

Στην τετρασέλιδη επιστολή του, το περιεχόμενο της οποίας επιβεβαιώθηκε χθες από Αμερικανούς αξιωματούχους στο Reuters, ο κυβερνήτης Μπρετ Κρόζιερ περιέγραψε τη ζοφερή κατάσταση που επικρατούσε στο πυρηνικό αεροπλανοφόρο, καθώς όλο και μεγαλύτερος αριθμός ναυτών διαγιγνώσκονταν θετικοί στην COVID-19.

Υπενθυμίζεται πως ο κυβερνήτης του αεροπλανοφόρου στην επιστολή του προς το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού των ΗΠΑ, αναγνώριζε πως το αίτημα να «αποχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος ενός αμερικανικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου εν μέσω αποστολής και να τεθεί σε απομόνωση για δύο εβδομάδες μπορεί να μοιάζει με ασυνήθιστο μέτρο», αλλά «είναι αναγκαίος κίνδυνος».

«Δεν είμαστε σε πόλεμο. Δεν υπάρχει κανείς λόγος να πεθάνουν ναύτες», ανέφερε ο κυβερνήτης Κρόζιερ.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ ωστόσο επέμεινε στην ανάγκη το πλοίο να παραμείνει έτοιμο να σπεύσει σε οποιοδήποτε θέατρο πιθανής ένοπλης σύγκρουσης, ακόμη κι εν μέσω πανδημίας.