Από αέρος σφυροκόπημα τζιχαντιστών

Αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού που υπό την ηγεσία των ΗΠΑ χτυπούν από αέρος θέσεις των τζιχαντιστών της ISIS-ISIL (»Ισλαμικό Κράτος») σε Συρία και Ιρακ πραγματοποίησαν μπαράζ επιθέσεων, την ώρα που στη βόρεια Συρία, δυνάμεις των Κούρδων μαχητών ανακατέλαβαν τον έλεγχο 10 χωριών πέριξ της πόλης Αϊν Ισα που απέχει 50 χλμ. βορείως της πόλης Ράκα, που θεωρείται «πρωτεύουσα» του «χαλιφάτου» των τζιχαντιστών και στο Χαλέπι συνεχίστηκαν οι σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα σε δυνάμεις του Συριακού Στρατού και τζιχαντιστών.

Ο τελευταίος απολογισμός μετρά 7 αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS-ISIL στη Συρία και 14 στο Ιράκ.

Η Διακλαδική Δύναμη Κρούσης για την Επιχείρηση »Εγγενής Αποφασιστικότητα» ανακοίνωσε ότι οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν με βομβαρδιστικά αεροσκάφη αλλά και Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη Κρούσης (UCAV).

Αεροπορικές επιδρομές – 7 συνολικά – έγιναν σε θέσεις τζιχαντιστών δυο φορές στα περίχωρα του Χαλεπίου και του Κομπάνι και από μια φορά στην πόλη Αμπού Καμάλ στα σύνορα Συρίας-Ιράκ, στη Ράκα και στο Τελ Αμπιάντ.

Στις επιδρομές εξουδετερώθηκαν τακτικές μονάδες, εξοπλισμός, θέσεις μάχης, αποθήκες και καταυλισμοί της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS-ISIL.
Στο μεταξύ 14 αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν και στο Ιράκ σε αντίστοιχες θέσεις και ανάλογα αποτελέσματα