Απόπειρα κατασκοπείας της Ταϊβάν καταγγέλει το Πεκίνο – ΒΙΝΤΕΟ

Η Κίνα, κατηγόρησε την Κυριακή την Ταϊβάν για κατασκοπεία στην προσπάθειά τους να κλέψουν πληροφορίες με στόχο την διείσδυση σε απόρρητες πληροφορίες και προειδοποίησαν για περαιτέρω επιδείνωση των ήδη κακών σχέσεών τους.

Το Σάββατο, η κρατική τηλεόραση της Κίνας ξεκίνησε την πρώτη σε μια σειρά προγραμμάτων που περιγράφουν περιπτώσεις στις οποίες Κινέζοι φοιτητές που σπουδάζουν στην Ταϊβάν γίνονται στόχοι από κατασκόπους της Ταϊβάν που τους προσελκύουν με χρήματα, αγάπη και φιλία.

Οι ισχυρισμοί έρχονται καθώς η Κίνα επιταχύνει τις προσπάθειές της για να ενθαρρύνει την διαδικασία ένωσης με την Ταϊβάν, με νέα δελτία ταυτότητας και άλλα κίνητρα.

Από την πλευρά της, η Ταϊβάν έχει προειδοποιήσει τους πολίτες της να είναι προσεκτικοί σχετικά με τους κινδύνους που συνεπάγεται να ζουν σε μια αυταρχική χώρα με λογοκρισία στο διαδίκτυο και άλλα μειονεκτήματα.

Το 2017, ένας Κινέζος φοιτητής στην Ταϊβάν, κάτι που γίνεται από το 2009, καταδικάστηκε σε φυλακή για τη συλλογή ευαίσθητων πληροφοριών μέσω επαφών στα σχολεία και τα κρατικά τμήματα της Ταϊβάν και για την προσπάθεια οικοδόμησης ενός κατασκοπευτικού δικτύου στο νησί,

Η Κίνα θεωρεί τη δημοκρατική Ταϊβάν ως παράδοξη επαρχία και ποτέ δεν έχει αποποιηθεί τη χρήση βίας για να την πιέσει να ενωθούν, με κινέζικα πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροπλάνα που πιέζουν περιοδικά κοντά στο νησί.

Τους τελευταίους μήνες, η Κίνα έχει επίσης απομακρύνει μερικά λίγα κράτη από τους διπλωματικούς δεσμούς με το νησί.

Όμως, καθώς το Πεκίνο απομονώνει την Ταϊβάν, η Ταϊπέι διατηρεί διακριτικά τις σχέσεις ασφαλείας με τις περιφερειακές δυνάμεις, ανταλλάσσοντας πληροφορίες για τις κινεζικές στρατιωτικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με το Reuters.

Δείτε βίντεο από την Πολεμική Αεροπορία της Κίνας να εκτελεί πτήσης πάνω από την Ταϊβάν :

Πηγή: Reuters