Arleigh Burke : Ο μεγάλος εκσυγχρονισμός των αντιτορπιλικών των ΗΠΑ είναι γεγονός – ΒΙΝΤΕΟ

Το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό έχει αναθέσει δύο συμβάσεις συνολικού ύψους άνω των 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή 10 αντιτορπιλικών κατηγορίας Arleigh Burke (DDG 51), σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας.

Η εταιρεία Huntington Ingalls Industries ανέλαβε πολυετή σύμβαση για την κατασκευή έξι τέτοιων αντιτορπιλικών ύψους 5,104,668,778 δολαρίων, ενώ η εταιρεία Bath Iron Works ανέλαβε την δεύτερη σύμβαση πολυετούς διάρκειας για την κατασκευή των υπόλοιπων τεσσάρων αντιτορπιλικών παρόμοιας κατηγορίας ύψους 3,904,735,559 δολαρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πέμπτης από το Υπουργείο Άμυνας.

Τα πλοία θα αρχίσουν να κατασκευάζονται το 2018 και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2022.

Και οι δύο συμβάσεις περιλαμβάνουν επιλογές για έναν απροσδιόριστο επιπλέον αριθμό πλοίων κατηγορίας Arleigh Burke, που θα σήμαινε ότι το σύνολο των δύο συμβάσεων θα ξεπερνούσε κατά πολύ τα 9 δις δολάρια.

Όσον αφορά τα αντιτορπιλικά κατηγορίας Arleigh Burke που θα κατασκευαστούν θα διαθέτουν νέα και αναβαθμισμένα συστήματα και ραντάρ κατασκευής Raytheon.

Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό, τα συγκεκριμένα αντιτορπιλικά διαθέτουν εξαιρετικά αντι-αεροπορικά οπλικά συστήματα, είναι ικανά για ανθυποβρυχιακό πόλεμο και κατά πλοίων επιφανείας και μπορούν να λειτουργούν ανεξάρτητα, ενώ πάλι σύμφωνα με πληροφορίες του Ναυτικού, θα διαθέτουν εκτόπισμα 9.800 τόνων.

Τα αντιτορπιλικά Arleigh Burke επιχειρούσαν στην Ευρώπη για να υποστηρίξουν τις αποστολές του ΝΑΤΟ και σε όλες τις περιοχές εντολών του Πέμπτου και του Έκτου Στόλου στο πλαίσιο του «Πολέμου κατά του Τρόμου».

Δείτε σχετικό βίντεο με τις δυνατότητες των αντιτορπιλικών Arleigh Burke :

Πηγή : DefencePost