Αρμενία: «Το Αζερμπαϊτζάν άνοιξε πυρ εναντίον οχημάτων της Ρωσικής FSB» [pics]

Η Αρμενία ανακοίνωσε σήμερα ότι συνοριοφύλακες της Υπηρεσίας Ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δέχθηκαν πυρά τη νύχτα της 12ης προς 13η Σεπτεμβρίου, από τιις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν στην αποσπασμένη περιοχή Γκεγαρκουνίκ.

Φωτογραφίες που δείχνουν τα κατεστραμμένα ρωσικά οχήματα έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, ενώ το αρμένικο Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε το γεγονός.

Το προσωπικό της ρωσικής αποστολής δεν τραυματίστηκε. Ωστόσο, ο εξοπλισμός και το κτίριο όπου βρισκόταν ο στρατός υπέστησαν ζημιές.

Πηγή: Telegram

Η Ρωσία δεν έχει σχολιάσει την επίθεση, αλλά ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δήλωσε χθες πως «κάνει ό,τι μπορεί» για να αποκλιμακώσει την ένταση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Το Μπακού και το Γερεβάν αλληλοκατηγορούνται για την τελευταία αναζωπύρωση των εχθροπραξιών μεταξύ των δύο χωρών του Νοτίου Καυκάσου που ξέσπασαν τη νύχτα της 12ης προς 13η Σεπτεμβρίου.

Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί την αρμενική πλευρά ότι προετοιμάζει και εφαρμόζει δραστηριότητες δολιοφθοράς στις περιοχές Dashkasan, Kelbajar και Lachin. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, οι Αρμένιοι ναρκοθέτησαν τις οδούς ανεφοδιασμού του στρατού του Αζερμπαϊτζάν.

Το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου, οι βομβαρδισμοί ξανάρχισαν στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποίησε επιθετικά drones, πυροβολικό, όλμους και όπλα μεγάλου διαμετρήματος.

Με πληροφορίες από: Ukrainian Military Center / Φωτογραφία Telegram