Arrow 3: Δεύτερη δοκιμή από Ισραήλ

Το Ισραήλ πραγματοποίησε στην Μεσόγειο για δεύτερη φορά βολή του βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς ARROW-3 .Η βολή έγινε από κοινού από την Υπηρεσία Πυραυλικής Άμυνας των ΗΠΑ και το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ  και ήταν,όπως ανακοινώθηκε, επιτυχής.

Ο πύραυλος εκτοξεύτηκε στις 3 Ιανουαρίου. από την βάση του Palmachim με »στόχο» προς τη Μεσόγειο Η αναχαίτιση επιτευχθηκε μετα από τροχιά σε εξω-ατμοσφαιρική πορεία , σύμφωνα με το σχέδιο δοκιμών.

Η επιτυχής δεύτερη δοκιμαστική βολή  λέγεται ότι ήταν ένα σημαντικό ορόσημο στην κοινή αμερικανο- ισραηλινή ανάπτυξη των προηγμένων αυτών οπλικών συστημάτων .και παρέχει περαιτέρω  εμπιστοσύνη στην μελλοντική  ικανότητα του Ισραήλ να αντιμετωπίσει βαλλιστικές πυραυλικές απειλές, ανακοινωσε η αρμόδια Υπηρεσία του Ισραήλ. 

Η πρώτη δοκιμή του πυραύλου Arrow-3 που είναι το πλέων αναπτυγμένο μοντέλο ου Arrow-2 πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2013.Ο νεος πύραυλος αναχαίτισης είναι ελαφρύτερος από τον υπάρχοντα Arrow 2  και διαθέτει βελτιωμένη ικανότητα ελιγμών στην τερματική φάση. Οι Arrow 3 είναι σε θέση να στοχεύσουν εισερχόμενους πυρηνικούς ή συμβατικούς πυραύλους σε μεγαλύτερο υψόμετρο από τον μικρότερης εμβέλειας προκάτοχό του, το Arrow 2 , είχε δηλώσει ο συνταγματάρχης Aviram Hasson  στους δημοσιογράφους πριν από αρκετούς μήνες .»Σκεφτόμαστε κυρίως για την πυρηνική απειλή », είχε πει , αναφερόμενος επίσης στο μεγάλο ύψος αναχαίτισης.αφού το μεγάλο υψόμετρο ελαχιστοποιεί την απειλή από το  νέφος που θα προέλθει από την καταστροφή του πυραύλου.

Ο κύριος ανάδοχος για την  ανάπτυξη του συστήματος Arrow όπλων είναι ισραηλινή εταιρία σε συνεργασία με την αμερικανική Boeing.