OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Άσαντ: «Δεν διαπραγματεύομαι με τους αντάρτες αν δεν αφήσουν τα όπλα»

05/10/2013 - 23:44
Share on FacebookShare on Twitter

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε ένα γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό ότι δεν θα διαπραγματευθεί με τους αντάρτες έως ότου εγκαταλείψουν τα όπλα, ενώ εκτίμησε πως η Ρωσία, ο ισχυρότερος σύμμαχός του, συνεχίζει να υποστηρίζει την κυβέρνησή του περισσότερο παρά ποτέ.

Σε μια εκτεταμένη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Der Spiegel και θα δημοσιευθεί στο τεύχος του το οποίο κυκλοφορεί την Δευτέρα ο Άσαντ είπε πως δεν πιστεύει ότι είναι δυνατό να διευθετηθεί η σύρραξη στη Συρία μέσω διαπραγματεύσεων με τους αντάρτες, κάνοντας μια δήλωση η οποία αναμένεται να διαψεύσει τις όποιες ελπίδες διατηρούσαν δυτικές κυβερνήσεις για το ενδεχόμενο να υπάρξει μια πολιτική λύση.

«Κατά την άποψή μου, μια αντιπολίτευση που έχει πολιτικά όπλα δεν φέρει όπλα. Αν κάποιος θελήσει να εγκαταλείψει τα όπλα και θέλει να επανέλθει στην καθημερινή ζωή, να το συζητήσουμε», είπε ο Άσαντ.

Η σύγκρουση στη Συρία άρχισε όταν εκδηλώθηκε ένα κίνημα αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, και σταδιακά μετατράπηκε σε έναν εμφύλιο πόλεμο μετά την εκστρατεία κυβερνητικής καταστολής που εξαπέλυσε η Δαμασκός. Πιστεύεται ότι πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην ένοπλη σύρραξη.



Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα μια απόφαση που αξιώνει την εξάλειψη των χημικών όπλων της Συρίας και υιοθετεί ένα σχέδιο για να υπάρξει πολιτική μετάβαση στη Συρία.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και άλλες δυτικές κυβερνήσεις κατηγορούν τις δυνάμεις του Άσαντ για μια επίθεση με νευροπαραλυτικό αέριο σαρίν σε προάστιο της Δαμασκού την 21η Αυγούστου που είχε αποτέλεσμα εκατοντάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Η συριακή κυβέρνηση και η σύμμαχός της Ρωσία επιρρίπτουν την ευθύνη στους αντικυβερνητικούς αντάρτες για την επίθεση αυτή.

Ο Άσαντ είπε στο Σπίγκελ ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει «ούτε ένα στοιχείο για δείγμα» ότι η συριακή κυβέρνηση χρησιμοποίησε χημικά όπλα. «Δεν έχει τίποτε να προσφέρει πέρα από ψέματα», είπε ο Άσαντ, αντιπαραβάλλοντας την στάση της Ουάσινγκτον με εκείνη της Μόσχας, που επισήμανε ότι θεωρεί «αληθινούς φίλους».

«Αντιλαμβάνονται πολύ καλύτερα για τι πρόκειται στ’ αλήθεια. . . Οι Ρώσοι είναι πολύ πιο ανεξάρτητοι από εσάς στην Ευρώπη, όπου όλοι ευθυγραμμίζεστε πάρα πολύ με τις Ηνωμένες Πολιτείες».



Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «είναι πιο αποφασισμένος παρά ποτέ να μας υποστηρίξει. . . Γνωρίζει από την δική του μάχη εναντίον της τρομοκρατίας στην Τσετσενία τι περνάμε εδώ», ανέφερε ο Άσαντ.



Ο Σύρος πρόεδρος είπε ότι δεν ανησυχεί για την δική του μοίρα, και γι’ αυτό ο ίδιος και η οικογένειά του ζει στην Δαμασκό τα δυόμισι χρόνια που διαρκεί ο πόλεμος, ενώ πρόσθεσε ότι αισθάνεται πως ο συριακός λαός θα τον στηρίξει, αφού βλέπει την καταστροφή που φέρνουν οι αντάρτες.

Ο Άσαντ είπε ότι θα διεξαχθούν προεδρικές εκλογές στη Συρία δύο μήνες πριν από το τέλος της θητείας του, τον Αύγουστο του 2014, και ότι δεν μπορεί να πει από τώρα εάν θα είναι υποψήφιος.

«Εάν δεν έχω πια την υποστήριξη του λαού, δεν θα είμαι υποψήφιος», είπε.

Ο Άσαντ ανέφερε ότι η κυβέρνησή του ίσως έκανε λάθη, αναφερόμενος στη σκληρότητα με την οποία κατεστάλησαν οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, αλλά πρόσθεσε ότι παραμένει απόλυτα δεσμευμένος στην απόφασή του να «πολεμήσει την τρομοκρατία, να προασπίσει τη χώρα του».

Ο Σύρος πρόεδρος υποστήριξε ότι η κρίση στη Συρία προκλήθηκε από δυνάμεις εκτός της χώρας και ειδικά από μαχητές της αλ Κάιντα. Η οικονομική βοήθεια από τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ και η επιμελητειακή βοήθεια από την Τουρκία συντηρεί τους αντάρτες και συνεχίζει τον πόλεμο, υποστήριξε.

«Έχουμε εδώ την αλ Κάιντα με πολεμιστές από 80 χώρες», είπε ο Μπασάρ αλ Άσαντ. «Αντιμετωπίζουμε δεκάδες χιλιάδες μαχητές».
 

Διαβάστε ακόμη:

Άσαντ: Η Τουρκία θα πληρώσει ακριβά την υποστήριξή της στους αντάρτες

Εκτελέσεις πολιτών στη Συρία – ΒΙΝΤΕΟ


Tags: ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΙΑΣΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣΥΡΙΑΕΠΕΜΒΑΣΗΧΗΜΙΚΑ

Related Posts

Τεχεράνη
ΚΟΣΜΟΣ

Τεχεράνη: 8 νεκροί και 40 τραυματίες από φωτιά σε εμπορικό κέντρο [vid]

06/05/2026 - 09:50
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Τουλάχιστον 28 νεκροί από ρωσικά πλήγματα – Η Μόσχα παραβίασε την μονομερή εκεχειρία

06/05/2026 - 09:27
Ρούμπιο
ΚΟΣΜΟΣ

Ρούμπιο: Τελείωσε η επιθετική φάση της σύγκρουσης με το Ιράν – Απαντούμε μόνο αν δεχτούμε επίθεση» [vid

06/05/2026 - 08:59

Διαβάστε Επίσης

Gripen: Η Ουγγαρία παρέλαβε τα δύο από τα τέσσερα νέα και αναβαθμισμένα μαχητικά αεροσκάφη

Τεχεράνη: 8 νεκροί και 40 τραυματίες από φωτιά σε εμπορικό κέντρο [vid]

Ουκρανία: Τουλάχιστον 28 νεκροί από ρωσικά πλήγματα – Η Μόσχα παραβίασε την μονομερή εκεχειρία

Ρούμπιο: Τελείωσε η επιθετική φάση της σύγκρουσης με το Ιράν – Απαντούμε μόνο αν δεχτούμε επίθεση» [vid

Συρία: «Εξαρθρώσαμε πυρήνα εκτελεστών της Χεζμπολάχ» – Διαψεύδει η οργάνωση του Λιβάνου [pics]

Τραμπ: Αναστέλλεται η «Επιχείρηση Ελευθερία» στα Στενά του Ορμούζ – Κάνουμε πρόοδο με το Ιράν για συμφωνία

SOUTHCOM: Ακόμα ένα φονικό πλήγμα σε φερόμενους διακινητές ναρκωτικών στον Ειρηνικό [vid]

Ακόμα πιο κοντά στo C-390: Το OnAlert αποκαλύπτει σχέδιο απόκτησής τους από την Πορτογαλία και το συνολικό κόστος

Top News

Μπέσσυ Αργυράκη: Ο όρος που της έθεσε ο Νίκος Καρβέλας για να ερμηνεύσει τραγούδι της Άννας Βίσση

Μαρία Μπεκατώρου: Το δώρο της παίκτριας στο «The Chase» που την συγκίνησε

Πολυάννα Σφακιανάκη: «Μου έλειψε πάρα πολύ» έλεγε για τον Νότη Σφακιανάκη η αδερφή του που έφυγε από τη ζωή

Ανδρομάχη: Με τον Γιώργο Λιβάνη υπήρχε μηδέν σπίθα, όταν πήγα σπίτι του πρώτη φορά υπήρχε μεγάλη αμηχανία

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert