Άσαντ: «Ο Ερντογάν είναι κλέφτης και ήρθε να πάρει τη γη μας»

Στην πρώτη του επίσκεψη στην περιοχή από την έναρξη του εμφυλίου στη Συρία, ο Μπασάρ αλ Άσαντ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όλα αυτά ενώ ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση του «σουλτάνου» με τον Πούτιν στο Σότσι.

Κατά την παρουσία του στο μέτωπο της Ιντλίμπ, ο Μπασάρ αλ Άσαντ επιτέθηκε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την τουρκική επιχείρηση στη βόρειοανατολική Συρία και επανέλαβε τη δέσμευσή του να ανακαταλάβει τις περιοχές που η Δαμασκός έχει χάσει κατά τη διάρκεια του αιματηρού εμφυλίου, που άρχισε το 2011.

Εν μέσω διοικητών του στρατού και στρατιωτών, ο Άσαντ εμφανίστηκε στην πόλη Χομπέιτ, την οποία ανακατέλαβε ο συριακός στρατός τον Αύγουστο στο πλαίσιο της επιχείρησης για την ανακατάληψη της Ιντλίμπ και των περιχώρων της, στην οποία συμμετείχε και η Ρωσία.

Από εκεί εξαπέλυσε την επίθεση στον πρόεδρο της Τουρκίας. Είναι η πρώτη φορά που ο Άσαντ κάνει δηλώσεις από τις 9 Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε η τουρκική επιχείρηση εισβολής. «Ο Ερντογάν είναι κλέφτης και τώρα κλέβει τη γη μας», είπε ο Άσαντ, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Λέμε και θα εξακολουθήσουμε να λέμε ότι η Ιντλίμπ είναι το κλειδί για να τερματιστεί αποφασιστικά το χάος και η τρομοκρατία σε όλη τη Συρία», υπογράμμισε.