Άσαντ προς ΗΠΑ: Θα δώσω τα χημικά αν σταματήσετε τον εξοπλισμό των ανταρτών

Η Συρία θα εκπληρώσει την υπόσχεσή της να παραδώσει το χημικό οπλοστάσιό της στη διεθνή κοινότητα υπό τον όρο ότι η Ουάσινγκτον θα σταματήσει να βοηθά τους Σύρους αντάρτες και να απειλεί τη Δαμασκό δήλωσε σήμερα ο Σύρος πρόεδρος.

Άσαντ προς ΗΠΑ: Θα δώσω τα χημικά αν σταματήσετε τον εξοπλισμό των ανταρτών

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Συρία θα εκπληρώσει την υπόσχεσή της να παραδώσει το χημικό οπλοστάσιό της στη διεθνή κοινότητα, με βάση την πρόταση που είχε κάνει η Ρωσία, υπό τον όρο ότι η Ουάσινγκτον θα σταματήσει να βοηθά τους Σύρους αντάρτες και να απειλεί τη Δαμασκό, δήλωσε σήμερα ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ρωσική τηλεόραση.

“Πρόκειται για μια διμερή διαδικασία”, είπε ο Σύρος πρόεδρος, σύμφωνα με τη ρωσική μετάφραση των δηλώσεών του. “Όταν θα δούμε ότι οι ΗΠΑ θέλουν πράγματι τη σταθερότητα στην περιοχή, όταν θα σταματήσουν να απειλούν και να επιδιώκουν μια επίθεση και να παραδίδουν όπλα στους τρομοκράτες, τότε θα θεωρήσουμε ότι μπορούμε να ακολουθήσουμε τη διαδικασία μέχρι τέλους”, τόνισε μιλώντας στο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης Ρωσία 24. “Θέλω να είναι σαφές σε όλους ότι οι δεσμεύσεις (που αναλαμβάνει η Συρία) δεν θα εκπληρωθούν μονομερώς”, συνέχισε.

Ο Άσαντ είπε πάντως ότι η χώρα του εντός των επόμενων ημερών θα στείλει στον ΟΗΕ και στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) τα έγγραφα που απαιτούνται ώστε να ενταχθεί στον δεύτερο.

Όπως είπε ο Άσαντ, “εντός των επόμενων ημερών η Συρία θα στείλει ένα μήνυμα στον ΟΗΕ και τον ΟΑΧΟ στο οποίο θα περιλαμβάνονται τα απαραίτητα τεχνικά έγγραφα για την έναρξη της διαδικασίας” και κατόπιν θα ξεκινήσουν οι επαφές για την υπογραφή της Σύμβασης για τα χημικά όπλα που προβλέπει την απαγόρευση της ανάπτυξης, παραγωγής, αποθήκευσης και χρήσης χημικών όπλων καθώς και την καταστροφή των υπαρχόντων. Ένα μήνα μετά την ένταξη της Συρίας στον ΟΑΧΟ, η Δαμασκός θα αρχίσει να δίνει πληροφορίες για τα αποθέματα χημικών όπλων που διαθέτει. Ο Άσαντ εξήγησε ότι αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται πάντα και την οποία σκοπεύει να τηρήσει και η χώρα του.

“Η Ρωσία έχει κεντρικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία διότι δεν εμπιστευόμαστε τις ΗΠΑ και δεν διατηρούμε σχέσεις” με την Ουάσινγκτον, υπογράμμισε ο Σύρος πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φορτία με αμερικανικά όπλα παραδίδονται στους αντάρτες

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ και Ιράν υπέγραψαν το μνημόνιο κατανόησης, ανοίγουν τα Στενά του Ορμούζ – Στις Βερσαλλίες υπέγραψε τη συμφωνία ο Τραμπ

Μπροστά στα μάτια του Γάλλου προέδρου κι όλων όσων βρέθηκαν στο επίσημο δείπνο στις Βερσαλλίες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε με κάθε επισημότητα τη συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν

Μακρόν - G7
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν στην G7: «Να ασκηθεί περισσότερη πίεση στη Ρωσία – Πάντα είχα εμπιστοσύνη στον πρόεδρο Τραμπ»

«Είναι η πρώτη φορά που παρατηρούμε τέτοια σύγκλιση απόψεων στη G7. Και είναι η πρώτη φορά που καταλήγουμε σε τόσο σαφή συμπεράσματα», εκτίμησε ο Μακρόν.