Άστραψε και βρόντηξε Στρατηγός του Πακιστάν κατά της Ινδίας

 Άστραψε και βρόντηξε στρατηγός του Πακιστάν κατά της Ινδίας, απειλώντας την με δεκαπλάσια αντίποινα για κάθε μια εχθρική ενέργεια της Ινδίας κατά του Πακιστάν.

Ο Πακιστανικός Στρατός την Κυριακή προειδοποίησε την Ινδία για ότι για κάθε μια χειρουργική επίθεση που θα πραγματοποιεί η Ινδία στο έδαφος του Πακιστάν, το Ισλαμαμπάντ θα απαντάει με 10 χειρουργικές επιθέσεις ως αντίποινα.

Αυτό δήλωσε ο Αντιστράτηγος Asif Ghafoor, γενικός διευθυντής του τμήματος δημόσιων σχέσεων του Πακιστανικού Στρατού, σύμφωνα με το Radio Pakistan.

Ο Ghafoor, σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο, δήλωσε ότι όσοι θέλουν να μπουν σε περιπέτειες με το Πακιστάν, θα πρέπει να ξέρουν καλά ότι το Πακιστάν έχει τις ικανότητες να αμυνθεί και να απαντήσει σε κάθε πρόκληση.


Ο Πακιστανός Αντιστράτηγος Asif Ghafoor

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ινδίας υποστηρίζουν ότι στις 29 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποίησαν χειρουργικές επιθέσεις κατά θέσεων τρομοκρατών, από όπου και εκτοξεύονταν βλήματα, κατά μήκος ολόκληρης της Γραμμής Ελέγχου. Το Πακιστάν αρνείται ότι έλαβαν χώρα τέτοιες επιθέσεις.

Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, στις 25 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, ο αρχηγός του Ινδικού Στρατού Μπέπιν Ράβατ, δήλωσε ότι υπάρχει ανάγκη για μια νέα χειρουργική επίθεση κατά στόχων εντός του Πακιστάν.

Ο Αντιστράτηγος Ghafoor υπογράμμισε ότι το Πακιστάν δεν προσφέρει καμία στρατιωτική βοήθεια στους μαχητές των περιοχών Τζαμού και Κασμίρ. «Το Πακιστάν παρέχει μόνο ηθική, πολιτική και διπλωματική υποστήριξη στο λαό του κατεχόμενου Κασμίρ, του οποίου ο συνεχιζόμενος αγώνας για ελευθερία από την ινδική κατοχή είναι γηγενής», ισχυρίστηκε ο Ghafoor.

Πηγή Scroll.in