Ατύχημα με F-22: Γλίτωσε τα χειρότερα το stealth μαχητικό σε αναγκαστική προσγείωση [pic]

Ένα περίεργο ατύχημα σημειώθηκε στην αεροπορική βάση Eglin της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που βρίσκεται στη πολιτεία της Φλόριντα, με «πρωταγωνιστή» ένα stealth μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς F-22 Raptor.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο πιλότος του μαχητικού πραγματοποίησε μια αναγκαστική, όπως φαίνεται, προσγείωση έπειτα από κάποιο πρόβλημα που ο ίδιος αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της πτήσης, με αποτέλεσμα το μπροστινό τμήμα του μαχητικού να «βρει» στο έδαφος και να προκληθεί σχετική ζημιά.

Όπως αναφέρει  η αμερικανική εφημερίδα Northwest Florida Daily News, επικαλούμενη πληροφορίες από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, το F-22 αντιμετώπισε πρόβλημα και αποφασίστηκε αναγκαστική προσγείωση, η πυροσβεστική βρισκόταν σε ετοιμότητα και ο πιλότος οδηγήθηκε με ασφάλεια στο νοσοκομείο για ιατρική αξιολόγηση.

Η USAF κάνει επίσης λόγο για ασφαλή προσγείωση του μαχητικού, ωστόσο πλάνα που δημοσιεύτηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν μια διαφορετική εικόνα, η οποία όπως ήταν φυσικό προκάλεσε ανησυχία.

Το ατύχημα χθες Δευτέρα 15 Μαρτίου στις 3:30 μ.μ. τοπική ώρα, καθώς επίσης δόθηκε εντολή και διεξάγεται έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό. Οι αρμόδιοι στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ είναι πιθανό ότι ερευνούν σε βάθος την κατάσταση, καθώς ένα παρόμοιο σχεδόν ατύχημα σημειώθηκε επίσης με stealth μαχητικό αεροσκάφος F-22 τον Ιανουάριο αλλά και τον Μάιο του 2020.

Πηγή: The Drive / Φωτογραφία αρχείου USAF