Αυξάνεται ο αριθμός των Ρωσικών απωλειών στον πόλεμο στη Συρία

 Στους 112 έχει φθάσει ο αριθμός των νεκρών Ρώσων στρατιωτών από τις επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Συρία, κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στην χώρα, αποκάλυψε ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Ρωσικής Δούμας.

Ο ρωσικός στρατός μετρά απώλειες 112 αντρών κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στην Συρία τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Ρωσικής Δούμας.

Σχεδόν οι μισοί από τους νεκρούς σκοτώθηκαν σε δύο περιστατικά: 15 άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν καταρρίφθηκε από πυραύλους S-200 της Συριακής Αεράμυνας αεροσκάφος IL-20 τον περασμένο μήνα και 39 πέθαναν σε συντριβή μεταγωγικού αεροσκάφους νωρίτερα αυτό το έτος, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Επί του παρόντος, οι απώλειες των ενόπλων δυνάμεών μας στη Συρία ανήλθαν σε 112 άτομα, σχεδόν οι μισοί από τους οποίους χάθηκαν κατά τα ατυχήματα του αεροσκάφους An-26 και του Il-20», δήλωσε ο Βίκτορ Μποντάρεφ, πρώην Α/ΓΕΑ και νυν πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας.

Παρά τον αυξανόμενο αριθμό των νεκρών, ο Μποντάρεφ ισχυρίστηκε ότι συγκριτικά ο αριθμός είναι ιδιαίτερα μικρός σε σχέση με τις χιλιάδες Ρώσους που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1980 στο Αφγανιστάν και με τις χιλιάδες Αμερικανούς που σκοτώθηκαν μετά την εισβολή στο Ιράκ το 2003.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό, η Ρωσία έχει χάσει συνολικά οκτώ αεροπλάνα, επτά ελικόπτερα και ένα ή δύο τεθωρακισμένα οχήματα, ανέφερε ο Μποντάρεφ.

Με πληροφορίες από dpa, TASS και Interfax