AUSA 2016: Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικών Συστημάτων

 Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του Ελληνικού περιπτέρου στην έκθεση AUSA 2016 η οποία ξεκίνησε χθες 3 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Οκτωβρίου 2016 στη Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η κοπή της κορδέλας των εγκαινίων έγινε από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Δημήτρη Βίτσα, τον πρέσβη της Ελλάδος στη Washington Θεοχάρη Λαλάκο, τον πρόεδρο και CEO της AUSA στρατηγό Carter F. Ham και τον πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου Σίμο Αναστασόπουλο.

Μετά την τελετή των εγκαινίων ακολούθησε δεξίωση στην οποία παρευρέθησαν στελέχη του ΥΠΕΘΑ, της ΓΔΑΕΕ, της AUSA, εκπρόσωποι ξένων στρατιωτικών αποστολών, μεγάλων αμερικανικών αμυντικών οίκων αλλά και εκπρόσωποι διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

O πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος δήλωσε ότι: «Η συμμετοχή στην έκθεση AUSA αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία δικτύωσης των ελληνικών εταιριών με κορυφαίους αμυντικούς οίκους του εξωτερικού. Η ελληνική αμυντική βιομηχανία ως ικανή και ισότιμη εταίρος έχει τη δυνατότητα να παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας στην παγκόσμια αγορά. Η ελληνική συμμετοχή στοχεύει στη δημιουργία συμμαχιών, την επιχειρηματική ανάπτυξη και τη σύσφιξη των ελληνο-αμερικανικών σχέσεων γενικότερα».

Με 26.000 επισκέπτες ανά διοργάνωση, περισσότερες από 600 εταιρίες/εκθέτες οι οποίες καταλαμβάνουν εκθεσιακό χώρο 24.000 τ.μ. περίπου, 11 εθνικά περίπτερα (Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ισραήλ, Καναδάς, Κορέα, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Τουρκία) και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων δικτύωσης και επαφών, η AUSA αποτελεί κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.
Το Ελληνικό περίπτερο στη φετινή έκθεση διοργανώνεται από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας και με τη συμπαράσταση της γενικής διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Ανάπτυξης (ΓΔΑΕΕ) και του Enterprise Greece.

Οι εκθέτες του Ελληνικού περιπτέρου είναι: Alpha Systems, Hellenic Aerospace Industry (HAI), Hellenic Defence Systems (HDS), Hellenic Vehicle Industry (ELVO), Theon Sensors, SEKPY Member Companies Exhibiting: AEL Joint Venture, Aeroservices, Dasyc, Soukos Robots, Turbomed.