ΒΙΝΤΕΟ του Αμερικανού δημοσιογράφου που εξαφανίστηκε στη Συρία.

Ο αμερικανός δημοσιογράφος Οστιν Τάις, ο οποίος εξαφανίσθηκε στα μέσα του Αυγούστου στη Συρία και θεωρείται ότι κρατείται από το συριακό καθεστώς, εμφανίσθηκε σε βίντεο.
Στο βίντεο που φέρει τον τίτλο «Ο Οστιν Τάις είναι ζωντανός’, ενας άνδρας με τα χαρακτηριστικά του Οστιν Τάις, αμερικανού ρεπόρτερ-φωτογράφου 31 ετών, εμφανώς σε κακή κατάσταση, οδηγείται με δεμένα τα μάτια από άνδρες που φωνάζουν «Αλλαχ Ακμπαρ» ( ο Θεός είναι μεγάλος) στην κορυφή ενός λόφου.
Οι δύο τελευταίοι εργοδότες του Οστιν Τάις, η εφημερίδα Washington Post και ο όμιλος Τύπου MacClatchy, που εκδίδει αμερικανικές εφημερίδες όπως η Miami Herald, επιβεβαίωσαν ότι στο βίντεο εμφανίζεται ο δημοσιογράφος χωρίς να έχουν κανένα στοιχείο για την τύχη του.
Η αμερικανική κυβέρνηση, διπλωμάτες και οι εργοδότες του έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι θεωρούν πως ο Οστιν Τάις κρατείται από τις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ.
Πρώην πεζοναύτης στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, ο Οστιν Τάις έφθασε τον Μάιο στη Συρία μέσω της Τουρκίας, χωρίς άδεια εισόδου, όπως και οι περισσότεροι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τον πόλεμο στη Συρία, σύμφωνα με την Washington Post. Αφού ταξίδεψε μαζί με τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις, τον Αύγουστο έφθασε στη Δαμασκό, από όπου και χάθηκαν τα ίχνη του.

Δείτε το βίντεο.