Αυτα ειναι τα όπλα που στέλνει η Ρωσία στη Συρία – ΦΩΤΟ

Η Ρωσία προμηθεύει το συριακό στρατό με στρατιωτικό εξοπλισμό. Στον στρατιωτικό εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται φορητά όπλα, εκτοξευτές χειροβομβίδων, προηγμένα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BTR-82A και στρατιωτικά φορτηγά Kamaz, αναφέρει η εφημερίδα Kommersant.

Η Ρωσία λέει οτι η στρατιωτική βοήθεια προς τη Δαμασκό έχει στόχο να βοηθήσει την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία, αλλά η Δύση υποψιάζεται ότι η Μόσχα ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία στο έδαφος της Συρίας για να στηρίξουν τον σύμμαχό της και Πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Ο κρατικός εξαγωγέας όπλων της Ρωσίας Rosoboronexport δεν ήταν διαθεσιμος για δηλώσεις.

Η Kommersant ανέφερε οτι η έκθεσή της βασίστηκε σε πληροφορίες από ανώνυμες πηγές στον τομέα της άμυνας.

Επικαλέστηκε, επίσης, πηγές, που αναφέρουν οτι η Συρία είχε προηγουμένως καταβαλει χρηματικό ποσό για την αγορά των εξελιγμένων ρωσικων αντιαεροπορικών συστημάτων S-300, τονίζοντας οτι η Μόσχα αποφάσισε να μην παραδώσει τα πυραυλικά συστήματα προς το παρόν.

BTR-82A

Το BTR-82A έχει δυνατότητα βολής εν κινήσει και καταστροφή ποικίλων στόχων σε αποστάσεις μέχρι 2,5 χιλιόμετρα, με τη βοήθεια του προηγμένου συστήματος ελέγχου πυρός TKN-4GA, σταθεροποιούμενου σκοπευτικού ημέρας – νύκτας και αποστασιόμετρου λέιζερ.
Ο οπλισμός του BTR-82A περιλαμβάνει ένα αυτόματο πυροβόλο 2A72 διαμετρήματος 30 χλστ. υψηλής ταχυβολίας και ένα πολυβόλο γενικής χρήσης διαμετρήματος 7,62 χλστ. Μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με εκτοξευτή του αντιαρματικού κατευθυνόμενου βλήματος Kornet.

Kamaz

Kamaz-63968 Typhoon-K και Ural-63095 Typhoon-U. Εξοπλισμένα με υδροπνευματική ανεξάρτητη ανάρτηση, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, κινητήρα 450 ίππων. Η μέγιστη ταχύτητα σε οδόστρωμα είναι 80 χιλιόμετρα ανά ώρα και το πλήρωμα είναι 2 συν 16 επιβαίνοντες. Τηλεχειριζόμενα πολυβόλα μπορούν να τοποθετηθούν στην οροφή του οχήματος. Ο έλεγχος πυρός παρέχεται με την χρήση καμερών. Πέντε κάμερες είναι τοποθετημένες στο όχημα με σκοπό να παρέχουν ολόπλευρη παρατήρηση στο πλήρωμα και τον οδηγό στην περιπτώσει που καταστραφεί ο ανεμοθώρακας (παρμπρίζ).

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ παραδέχθηκε χθες πως τα ρωσικά αεροπλάνα με προορισμό τη Συρία, την είσοδο των οποίων στον εναέριο χώρο της απαγόρευσε η Βουλγαρία, μεταφέρουν τόσο στρατιωτικό εξοπλισμό όσο και ανθρωπιστική βοήθεια. Την Τετάρτη, η Ρωσία δήλωσε πως έχει στείλει στη Συρία «στρατιωτικούς ειδικούς». Δύο αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν στο Ρόιτερς πως η Μόσχα έχει στείλει έναν μικρό αριθμό δυνάμεων στη Συρία τις τελευταίες ημέρες.