Αυτες οι Ουκρανές ειναι το μυστικό όπλο εναντίον της Ρωσίας – ΦΩΤΟ

Αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν τις γυναίκες που υπερασπίζονται την Ουκρανία στην κρίση που μαστίζει τα ανατολικά της χώρας.

Οι γυναίκες, απεικονίζονται με τουφέκια κρατώντας και πολυβόλα, υπερασπιζόμενες την πατρίδα τους μετά την προσάρτηση της Κριμαίας απο τη Ρωσία πριν από δύο χρόνια.

Η Μόσχα υποστηρίζει τους φιλόρωσους αυτονομιστές που αγωνίζονται στην ανατολική Ουκρανία. 

Για ένα μεγάλο μέρος του πολέμου, που άρχισε την άνοιξη του 2014, οι επίσημες κυβερνητικές δυνάμεις δεν επέτρεπαν στις γυναίκες να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή.
Έπρεπε να ενταχθούν σε αντί εθνικιστικές παραστρατιωτικές ομάδες που τους επέτρεπαν να ειναι σε θέσεις μάχης.

Ωστόσο, τον Ιούνιο οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας άλλαξαν τους κανόνες, κατι που σημαίνει οτι οι γυναίκες – οι οποίοι προηγουμένως είχαν μόνο θέσεις ω ιατρικό προσωπικό, μάγειρες και λογιστές – θα μπορούσε τώρα να διοριστούν στο πυροβολικό ή ως ελεύθεροι σκοπευτές μεταξύ άλλων.

Για να υπηρετήσουν, έπρεπε να υποβληθούν σε αυστηρά τεστ όσο αφορά την φυσική τους κατάσταση και ψυχολογικά τεστ.

Οι γυναίκες σήμερα αποτελούν το 8,2% των ενόπλων δυνάμεων, δηλαδή περίπου 17.000.








Εν τω μεταξύ πολεμικό ειναι το κλίμα μεταξύ Ρωσιας – Ουκρανίας. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αναπτύξει 55.000 στρατιώτες στα ουκρανικά σύνορα σε μια επίδειξη ισχύος της Ρωσίας αναζωπυρώνοντας φόβους για μια ρωσική εισβολή και απο την πλευρά της η Ουκρανία να διεξάγει ασκήσεις με S-300 με συνέπεια ρωσικά πολεμικά πλοία να ειναι σε ετοιμότητα στη Μαύρη Θάλασσα.

Ρωσικά πολεμικά πλοία από το στόλο της Μαύρης Θάλασσας βρίσκονται σε ετοιμότητα κοντά στις ακτές της Κριμαίας για την παροχή αεράμυνας, καθώς το Κίεβο ξεκινά ασκήσεις εκτόξευσης πυραύλων κοντά στα ρωσικά σύνορα. Περισσότερα ΕΔΩ