Αυτή ειναι η τελευταία μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση των ΗΠΑ – Βίντεο Ντοκουμέντο

Στρατιωτική παρέλαση φέρεται να θέλει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αμερικανικό τύπο, ωστόσο δεν θα είναι η πρωτη φορά που διοργανώνεται στρατιωτική παρέλαση στην Ουάσινγκτον.

«Ο Πρόεδρος Τραμπ ειναι δίπλα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ που διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για να εγγυώνται την ασφάλεια της χώρας», δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρείας Sarah Huckabee Sanders την Τετάρτη. Ο Πρόεδρος Τραμπ «ζήτησε από το Υπουργείο Άμυνας να βρει μια «γιορτή» στην οποία όλοι οι Αμερικανοί μπορούν να δείξουν την εκτίμησή τους».

Η έμπνευση του Τραμπ φέρεται να «γεννήθηκε» κατά την διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στην Γαλλία η οποία έγινε προς τιμή της ημέρας της Βαστίλης. Ο Τραμπ δήλωσε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τη στρατιωτική παρέλαση που παρακολούθησε τη 14η Ιουλίου στη Γαλλία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ντόναλντ Τραμπ θα ήθελε αυτη η «γιορτή»  να πραγματοποιηθεί με τεθωρακισμένα οχήματα, τάγματα στρατιωτών μεταξύ άλλων. 

Ωστόσο αν και η ιδέα του Προέδρου ειναι στα αρχικά της στάδια, οι επικριτές της την έχουν αποκαλέσει μεταξύ άλλων «ανησυχητική» λόγω των πιθανών αυταρχικών της τάσεων, αλλά και επειδή οι υποδομές στην Ουάσιγκτον πολύ πιθανό να μην μπορούν να υποστηρίξουν τον σύγχρονο, βαρύ, στρατιωτικό εξοπλισμό.

Αν όμως όντως τα καταφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος, δεν θα είναι η πρωτη φορά που διοργανώνεται στρατιωτική παρέλαση στην Ουάσινγκτον.  Η τελευταία παρέλαση έγινε τον Ιούνιο του 1991 υπό την προεδρεία του George HW Bush. Το 1991 η παρέλαση έγινε με αφορμή το τέλος του πολέμου στον Κόλπο.

Δείτε το βίντεο της τελευταίας στρατιωτικής παρέλασης στις ΗΠΑ: