Auvergne: Η γαλλική φρεγάτα έφτασε στο λιμάνι της Οδησσού

Η φρεγάτα πολλαπλών χρήσεων Auvergne του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού εισήλθε στα ύδατα του ουκρανικού λιμανιού της Οδησσού νωρίς την Παρασκευή. Ο διοικητής του ουκρανικού ναυτικού, Oleksiy Neizhpapa, ήταν ο πρώτος που επιβιβάστηκε στο πολεμικό πλοίο του NATO σύμφωνα με το ουκρανικό εισηδεογραφικό μέσο Dumskaya.

Η φρεγάτα εισήλθε στη Μαύρη Θάλασσα στις 14 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει στην Οδησσό μέχρι την Τρίτη, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης. Η φρεγάτα αυτή είναι το δέκατο πλοίο του ΝΑΤΟ που επισκέφθηκε την Οδησσό φέτος. Το Auvergne είναι το πιο υπερσύγχρονο πλοίο του γαλλικού στόλου, στο οποίο εντάχθηκε τον Φεβρουάριο του 2018, ανέφερε η Dumskaya. Το σκάφος έχει μήκος 142 μέτρα (465,9 πόδια) και πλάτος 20 μέτρα με βύθισμα 5 μέτρων. Το πλοίο φέρεται να είναι εξοπλισμένο με την πιο προηγμένη ραδιοηλεκτρονική συσκευή.

Τον Νοέμβριο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία ακολουθεί μια επιθετική πολιτική έναντι της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης στρατιωτικής συσσώρευσης στη Μαύρη Θάλασσα. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης τις αυξημένες στρατιωτικές δραστηριότητες των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους στο NATO στη θάλασσα, ως δείγμα εχθρικής συμπεριφοράς.

Το 2016, η Ουκρανία προχώρησε σε τροποποιήσεις στη νομοθεσία της, οι οποίες ανοίγουν τη δυνατότητα για τη χώρα να ενταχθεί στο NATO. Η πρώην σοβιετική χώρα θα πρέπει να φτάσει σε μια σειρά από πρότυπα ένταξης, κάτι που θα πάρει πολύ χρόνο, σύμφωνα με τον πρώην γενικό γραμματέα του NATO Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Πηγή: Sputnik