Αβντιίβκα: Αναφορές ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου [vid]

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν βόμβες φωσφόρου στην Αβντιίβκα, την οποία υπερασπίζεται ο  ουκρανικός στρατός.

Την πληροφορία για την χρήση βομβών φωσφόρου από τις ρωσικές δυνάμεις έδωσε ο Oleksandr Borodin, αξιωματικός που εκτελεί χρέη γραφείου Τύπου της 3ης Ταξιαρχίας Εφόδου, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ουκρανικού τηλεοπτικού καναλιού.

«Ο εχθρός αρχίζει να χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου. Η χρήση κατευθυνόμενων εναέριων βομβών έχει αυξηθεί. Αυτές οι βόμβες είναι πολύ χειρότερες από το πυροβολικό… Μιλάμε για 50 ή περισσότερες τέτοιες βόμβες την ημέρα. Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός τους για ένα τόσο μικρό πεδίο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Borodin.

Κατά τον αξιωματικό της 3ης Ταξιαρχίας Εφόδου οι βόμβες φωσφόρου χρησιμοποιούνται για να αναφλεγούν δεξαμενές μαζούτ και λιγνιτωρυχεία που υπάρχουν στην Αβντιίβκα, κάνοντας εφιαλτική την ατμόσφαιρα εξαιτίας του πυκνού τοξικού καπνού.

«Παρόλα αυτά, οι μονάδες μας συνεχίζουν να αντιστέκονται στον εχθρό, διεξάγοντας αμυντικές επιχειρήσεις και προκαλώντας απώλειες ρεκόρ στις δυνάμεις κατοχής», πρόσθεσε ο Borodin.

Χθες 15η Φεβρουαρίου, η 3η Ταξιαρχία Εφόδου επιβεβαίωσε ότι είχε αναδιαταχθεί επειγόντως για να ενισχύσει τις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή της Αβντιίβκα.

Η ταξιαρχία είχε αναφέρει ότι διεξάγει αντεπιθέσεις σε συνοικίες της Αβντιίβκα που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι. «Οι δυνάμεις του εχθρού στην ζώνη μας ανέρχονται σε περίπου 7 ταξιαρχίες» και εξακολουθούν να έρχονται ενισχύσεις, διευκρίνιζε.

Πηγή: pravda.com.ua