OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Αυτά είναι τα σχέδια της Κίνας για την κατάληψη της Ταϊβάν και της Οκινάουα

16/01/2019 - 08:30
Share on FacebookShare on Twitter

Μια αυστηρή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της έκανε ο Ιάπωνας Πτέραρχος ε.α., Kunio Orita, περιγράφοντας ένα ζοφερό μέλλον με αρνητικές προοπτικές για την επιρροή των ΗΠΑ στην περιοχή του Ειρηνικού και της Ασίας.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο πρώην Διοικητής της Διεύθυνσης Αεροπορικής Υποστήριξης της Ιαπωνικής Πολεμικής Αεροπορίας (JASDF), ο Πτέραρχος ε.α. Orita Kunio, περιέγραψε την υψηλή στρατηγική της Κίνας και υποστήριξε πως αν οι ΗΠΑ δεν δράσουν άμεσα, θα βρεθούν αντιμέτωπες με μια νέα ζοφερή πραγματικότητα στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού τις επόμενες δεκαετίες.

Ο Ορίτα αναφέρει ότι η εθνική στρατηγική της Κίνας είναι αυτή της συνεχιζόμενης επέκτασης, με στόχο την καθιέρωση μιας απόλυτης περιφερειακής ηγεμονίας, ξεκινώντας με ένα σχέδιο εισβολής και προσάρτησης της Ταϊβάν μεταξύ του 2020 και του 2025 και τελικά και της Οκινάουα.

Αλλά, σύμφωνα με τον Ορίτα, τα σχέδια της Κίνας δεν σταματούν εκεί. Μεταξύ 2025 και 2040, λέει ότι το Πεκίνο σχεδιάζει να εδραιώσει τον έλεγχό του στη θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Εάν το Πεκίνο καταφέρει να εκδιώξει τις ΗΠΑ από την περιοχή, τότε οι θαλάσιες γραμμές επικοινωνίας και μεταφορών (SLOCs) όλης της Ανατολικής Ασίας θα βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Πεκίνου και θα επιτρέψουν στην Κίνα να αποκόψει ενδεχομένως ζωτικής σημασίας τρόπους παροχής τροφίμων και ενέργειας στην Ιαπωνία, λέει ο Orita.

Ο Πτέραρχος λέει ότι το πρώτο βήμα στην απομάκρυνση των ΗΠΑ από την περιοχή θα είναι η εισβολή στονν ύφαλο του Scarborough (ένας διαφιλονικούμενος ύφαλος κοντά στις Φιλιππίνες) και η δημιουργία μιας ναυτικής βάσης εκεί. Τα πλοία που προέρχονται από τον Δυτικό Ειρηνικό θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν τον στόλο του Κινεζικού Πολεμικού Ναυτικού που θα τα συναντήσει κατά την είσοδο στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Εάν η Ταϊβάν κατακτηθεί και οι Φιλιππίνες αναγκαστυύν υπό πιέσεις και απειλές να αποδεχτούν την κινεζική ηγεμονία, τότε μόλις εγκατασταθεί μια βάση στον ύφαλο Scarborough, τότε οι ξένες ναυτικές δυνάμεις θα έχουν πρόσβαση στη Νότια Σινική Θάλασσα μόνο μέσω των νότιων οδών εισόδου.

Orita δηλώσε με δραματικό τρόπο ότι η κινεζική κατάληψη του υφάλου Scarborough θα είναι μια κίνηση ματ τόσο για την Ιαπωνία, όσο και για την αμερικανική επιρροή στην περιοχή.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μόλις έχει καθιερωθεί ο απόλυτος έλεγχος επί της Ταϊβάν και των θαλάσσιων γραμμών του Ινδο-Ειρηνικού, το Πεκίνο θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει προβολή ισχύος, ακόμα και πυρηνικής σε ολόκληρο τον Ειρηνικό Ωκεανό και θα μπορεί να απειλήσει ακόμα και τη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Αν η Κίνα είναι σε θέση να εξασφαλίσει τον πλήρη έλεγχο της Θάλασσας της Νότιας Κίνας πριν από το 2040, ο Ορίτα υποστηρίζει ότι ο επόμενος στόχος της Κίνας για εδαφική επέκταση θα είναι η Οκινάουα και οι γύρω αλυσίδες νησιών.

Λέει ότι η Κίνα προγραμματίζει να επανακαταλάβει τα νησιά Diaoyu (νησιά Senkaku κατά την Κίνα) και ότι η Κίνα ενδέχεται να πραγματοποιήσει επίθεση στην Οκινάουα μέχρι το 2045.

Πηγή Taiwan News, φωτογραφία αρχείου REUTERS

Tags: ΕΙΡΗΝΙΚΟΣΗΠΑΙΑΠΩΝΙΑΚΙΝΑΟΚΙΝΑΟΥΑΤΑΙΒΑΝ

Related Posts

Κίνα
ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: «Ατύχημα» που αποδίδεται σε λόγους «ανωτέρας βίας» η είσοδος του μπαλονιού στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ

04/02/2023 - 07:47
πλαφόν - ρωσικό πετρέλαιο
ΚΟΣΜΟΣ

G7 και Αυστραλία επιβάλλουν πλαφόν στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα μετά την ΕΕ

04/02/2023 - 07:34
Στέιτ Ντιπάρτμεντ
ΚΟΣΜΟΣ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ψευδείς ισχυρισμοί ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Τουρκίας

04/02/2023 - 07:27

Διαβάστε Επίσης

Κίνα: «Ατύχημα» που αποδίδεται σε λόγους «ανωτέρας βίας» η είσοδος του μπαλονιού στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ

G7 και Αυστραλία επιβάλλουν πλαφόν στα ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα μετά την ΕΕ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Ψευδείς ισχυρισμοί ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Τουρκίας

Καιρός σήμερα: Επιδεινώνεται με βροχές και καταιγίδες – Πού θα σημειωθούν χιονοπτώσεις

Σαν σήμερα: Το 1943 εκτελείται από τους Γερμανούς ο αξιωματικός της αεροπορίας Κώστας Περρίκος

Ουκρανία: Leopard 2, Challenger 2 και M1 Abrams θα είναι η «σιδερογροθιά» της νέας ουκρανικής αντεπίθεσης

NYT: Ο ρωσικός στρατός έχει χάσει στον πόλεμο στην Ουκρανία σχεδόν 200.000 ανθρώπους

Πεντάγωνο: Το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι πετάει πάνω από τις κεντρικές ΗΠΑ – Δεν μπορεί να καταρριφθεί

Top News

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Υποχρεωτικές οι αλυσίδες στα αυτοκίνητα – Αυστηροί έλεγχοι από το πρωί του Σαββάτου

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Χιόνια και στην Αθήνα την Κυριακή - Μηνύματα του 112 για επικίνδυνα φαινόμενα

Πτώση Φάντομ: «Ο Μάριος ήθελε να πεθάνει στον αέρα», λέει η μητέρα του Τουρούτσικα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Πιέσεις στον Παύλο για κάθοδο στην πολιτική – Η επιστολή που θα λάβει

OnAlert

© 2020 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

© 2020 OnAlert