Αυτή είναι η βαφτιστήρα του Πούτιν που εγκατέλειψε τη Ρωσία – Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που περνά τα σύνορα

Ακόμη και συγγενείς του Βλαντιμίρ Πούτιν εγκαταλείπουν τη Ρωσία, υπό την απειλή σύλληψής τους, όταν πέσουν στη δυσμένεια του Ρώσου Προέδρου, επειδή του ασκούν κριτική.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δημοσιογράφος Ξένια Σόμπτσακ, η οποία φέρεται ότι έχει νονό τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα Novaya Gazeta επικαλούμενη τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία TASS και Ria Novosti, η Σόμπτσακ εγκατέλειψε τη Ρωσία και μάλιστα με περιπετειώδη τρόπο: αγόρασε μέσω διαδικτύου εισιτήρια για Ντουμπάι και Τουρκία για να «θολώσει τα νερά», καταφεύγοντας στην Λιθουανία μέσω Λευκορωσίας.

Μάλιστα φέρεται να έχει καταγραφεί το πέρασμά της από τα σύνορα, από τις κάμερες ασφαλείας που έχουν στα σύνορα οι Λευκορώσοι:

Σύμφωνα με πληροφορίες η Σόμπτσακ εγκατέλειψε τη Ρωσία μόλις πληροφορήθηκε ότι επίκειται ένταλμα σύλληψής της από τις ανακριτικές αρχές της Μόσχας.

Ποιά είναι η Σόμπτσακ – Η σχέση της με τον Πούτιν

Η Ξένια Σόμπτσακ , είναι κόρη του εκλιπόντος δημάρχου της Αγίας Πετρούπολης Ανατόλι Σόμπτσακ και πολιτικού μέντορα του Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ η μητέρα της ήταν βουλευτής.

Ο Ανατόλι Σόμπτσακ ήταν ο πρώτος δημοκρατικά εκλεγμένος δήμαρχος της Αγίας Πετρούπολης, διατέλεσε καθηγητής του Πούτιν στη Νομική και ήταν αυτός που πήρε υπό την σκέπη του τον άσημο τότε πράκτορα της KGB και βάζοντάς τον στην πολιτική ως αντιδήμαρχο της Αγίας Πετρούπολης.

Ο Πούτιν έχει στενούς δεσμούς επί χρόνια με την οικογένεια Σόμπτσακ και φημολογείται ότι βάφτισε την Ξένια.

Η Σόμπτσακ συμμετέχει εδώ και αρκετά χρόνια στη φιλελεύθερη ρωσική αντιπολίτευση. Μάλιστα, το 2018 η δημοσιογράφος είχε θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στο κανάλι της στην εφαρμογή Telegram, η δημοσιογράφος – πριν εγκαταλείψει τη Ρωσία – ανέφερε πως η υπόθεση που προκάλεσε την έρευνα έχει πολιτικά κίνητρα και συνδέεται με ένα ντοκιμαντέρ το οποίο είχε γυρίσει με θέμα τη χρήση βασανιστηρίων στις ρωσικές φυλακές.

Την περασμένη Τρίτη ο εμπορικός διευθυντής της δημοσιογράφου τέθηκε υπό κράτηση με κατηγορίες για εκβιασμό.

Το κανάλι της Ξένια Σόμπτσακ στην εφαρμογή Telegram, από το οποίο μεταδίδονται συχνά ρεπορτάζ επικριτικά για την κυβερνητική πολιτική, έχει 1,4 εκατομμύριο ακολούθους, όμως παραμένει αμφιλεγόμενο μεταξύ των ακτιβιστών της ρωσικής αντιπολίτευσης, μερικοί από τους οποίους κατηγορούσαν την δημοσιογράφο ότι διατηρούσε δεσμούς με το Κρεμλίνο.