Αζερμπαϊτζάν: Παρουσίασε νέα αντιαεροπορικά συστήματα από το Ισραήλ

Το Αζερμπαϊτζάν αυξάνει σημαντικά τις αντιαεροπορικές δυνατότητές του.

Τουρκικής

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Αζερμπαϊτζάν παρουσίασε πρόσφατα πολλά αποκτηθέντα συστήματα από το Ισραήλ όπως τα συστήματα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας Barak-8 κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης με την ευκαιρία της 100ής επετείου των αζερικών ενόπλων δυνάμεων.

Το νέο σύστημα Barak-8 έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει κάθε είδους εναέρια απειλή, όπως αεροσκάφη, ελικόπτερα, πυραύλους και UAV, από 70 έως 150 χιλιόμετρα.

Το Barak 8 αναπτύχθηκε από κοινού από την Israel Aerospace Industries (IAI), τον Οργανισμό Έρευνας και Ανάπτυξης της Άμυνας της Ινδίας (DRDO), την Ισραηλινή Διοίκηση για την Ανάπτυξη των Όπλων και την Τεχνολογική Υποδομή, την Elta Systems, την Rafael και άλλες εταιρείες. Η Bharat Dynamics Limited (BDL) παράγει τα βλήματα που χρησιμοποιούνται στο σύστημα.

Το κάθετο σύστημα εκτόξευσης με πυραύλους Interaktor Barak 8 εγκαταστάθηκε σε τροχοφόρο πλαίσιο Volat 8 × 8 από την Λευκορωσία που αναπτύχθηκε από την MZKT.

Σύμφωνα με το israeldefense.co.il, το Αζερμπαϊτζάν παρήγγειλε μια έκδοση με 12 εκτοξευτήρες και 75 βλήματα εδάφους-αέρος.

Πηγή: Defence Blog

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ