Αζερμπαϊτζάν: Παρουσίασε νέα αντιαεροπορικά συστήματα από το Ισραήλ

Το Αζερμπαϊτζάν παρουσίασε πρόσφατα πολλά αποκτηθέντα συστήματα από το Ισραήλ όπως τα συστήματα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας Barak-8 κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης με την ευκαιρία της 100ής επετείου των αζερικών ενόπλων δυνάμεων.

Το νέο σύστημα Barak-8 έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει κάθε είδους εναέρια απειλή, όπως αεροσκάφη, ελικόπτερα, πυραύλους και UAV, από 70 έως 150 χιλιόμετρα.

Το Barak 8 αναπτύχθηκε από κοινού από την Israel Aerospace Industries (IAI), τον Οργανισμό Έρευνας και Ανάπτυξης της Άμυνας της Ινδίας (DRDO), την Ισραηλινή Διοίκηση για την Ανάπτυξη των Όπλων και την Τεχνολογική Υποδομή, την Elta Systems, την Rafael και άλλες εταιρείες. Η Bharat Dynamics Limited (BDL) παράγει τα βλήματα που χρησιμοποιούνται στο σύστημα.

Το κάθετο σύστημα εκτόξευσης με πυραύλους Interaktor Barak 8 εγκαταστάθηκε σε τροχοφόρο πλαίσιο Volat 8 × 8 από την Λευκορωσία που αναπτύχθηκε από την MZKT.

Σύμφωνα με το israeldefense.co.il, το Αζερμπαϊτζάν παρήγγειλε μια έκδοση με 12 εκτοξευτήρες και 75 βλήματα εδάφους-αέρος.

Πηγή: Defence Blog