Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της (τρίτης) εκεχειρίας

Τα δύο μέρη -Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν- κατηγόρησαν το ένα το άλλο για «χονδροειδή παραβίαση» της εκεχειρίας.

Αζερμπαϊτζάν - Ναγκόρνο Καραμπάχ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι κυβερνήσεις της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν αλληλοκατηγορήθηκαν σήμερα για παραβίαση της νέας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, που είχε σκοπό να δοθεί τέλος στις εχθροπραξίες για τον έλεγχο του θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ και υποτίθεται πως τέθηκε σε ισχύ σήμερα.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν κατηγόρησε τις αρμενικές δυνάμεις ότι βομβάρδισαν την πόλη Τάρταρ και γειτονικά χωριά.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός της Αρμενίας με ανάρτησή του στο Twitter σημειώνει πως από την πλευρά της χώρας του η κατάπαυση τηρείται με σχολαστικότητα.

Το αρμενικό υπουργείο Άμυνας κατήγγειλε ότι ο εχθρός άνοιξε πυρ με πυροβολικό εναντίον αρμενικών θέσεων σε διάφορους τομείς του μετώπου.

Τα δύο μέρη κατηγόρησαν το ένα το άλλο για «χονδροειδή παραβίαση» της εκεχειρίας.

Πηγή: AFP / Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ