Αζερμπαϊτζάν: Ζητά να απελευθερωθούν όλα τα «κατεχόμενα εδάφη» από την Αρμενία

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλάμ Αλίγιεφ, φαίνεται να θέλει να πάρει σκληρότερη στάση εναντίον της Αρμενίας μετά από τις μάχες των τελευταίων ημερών.

Σε δήλωσή του που δημοσιεύθηκε στο Bloomberg, ο Αλίγιεφ είπε: «δε χρειαζόμαστε μερική λύση στο πρόβλημα γιατί αυτή θα είναι προσωρινή». Ο Αλίγιεφ συνέχισε λέγοντας: «το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί πλήρως». «Και αυτό θα επιτευχθεί μόνο με την επιστροφή όλων των κατεχόμενων εδαφών».

Φαίνεται πως τις τελευταίες ώρες, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, έχει απομακρυνθεί από την προηγούμενη στάση του για σταδιακή επίλυση των προβλημάτων μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας αναφορικά με την αμφιλεγόμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καθώς η τελευταίες του δηλώσεις για καθολική απομάκρυνση των Αρμενίων από την περιοχή δεν αφήνει και πολλά περιθώρια συμβιβασμού.

Στις 12 Ιουλίου, ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες μεταξύ των δύο πλευρών, με αποτέλεσμα και οι δύο πλευρές μέχρι στιγμής, να έχουν σημαντικές απώλειες.

H Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν βασίστηκαν σε drones τόσο για τις επιθέσεις τους όσο και για να επιτηρούν τις κινήσεις του εχθρού στα μεταξύ τους σύνορα, όπου μετά από λίγες μέρες σχετικής ηρεμίας, ξεκίνησαν πάλι σποραδικές συγκρούσεις ενάντια στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Πηγή: AMN