B-52 στην μάχη κατά των τζιχαντιστών – ΒΙΝΤΕΟ

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αναπτύσσει για πρώτη φορά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Β-52 κατά του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Πενταγώνου.

Η βομβιστική αποστολή, στην οποία ένα Β52 καταστρέφει μια εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων νότια της Μοσούλης, πραγματοποιείται την βδομάδα που ο υπουργός Αμυνας Αστον Κάρτερ επισκέφθηκε τη Βαγδάτη και ανακοίνωσε οτι οι ΗΠΑ θα στείλουν επιπλέον στρατεύματα και εξοπλισμό στην εκστρατεία κατά του ΙΚ στο Ιράκ.

O Κάρτερ αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε οτι οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν επιπλέον 217 στρατιώτες στο Ιράκ ως σύμβουλους.
Το Πεντάγωνο έχει επίσης προσφέρει επιθετικά ελικόπτερα Apache για μια ενδεχόμενη ανακατάληψη στη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ η οποία είναι υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.

Τη Δευτέρα ένα Β-52 Stratofortress βομβάρδισε εγκαταστάσεις όπλων στην πόλη Qayyarah, περίπου 35 μίλια (60 χιλιόμετρα) νότια της Μοσούλης.
Τα τεράστια αεροσκάφη, που αρχικά σχεδιάστηκαν στη δεκαετία του 1950, έγιναν σύμβολο των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και το αεροσκάφος χρησιμοποιήθηκε για τη διεξαγωγή βομβαρδισμών στο Βιετνάμ. Διαβάστε: Όταν οι Βιετναμέζοι έριξαν το πρώτο B-52 – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Εκπρόσωπος τύπου των ΕΔ των ΗΠΑ στο Ιράκ Στίβ Γουόρεν δήλωσε οτι τα B-52s είναι οπλισμένα μόνο με κατευθυνόμενες βόμβες. »Υπάρχουν μνήμες στο συλλογικό ασυνείδητο με τα Β-52s,να βομβαρδίζουν ανελέητα πριν απο μερικές δεκαετίες,” είπε ο Γούόρεν. »Αυτές οι μέρες έχουν περάσει προ πολλού. Το Β-52 θα διεξάγει τις ίδιες αεροπορικές επιδρομές που έχουμε δει τους τελευταίους 20 μήνες.»
Τα B-52s έφτασαν στο Κατάρ νωρίτερα αυτό το μήνα για να αντικαταστήσουν τα Β 1-που δραστηριοποιούνται στο Ιράκ και στη Συρία εδω και περίπου ένα χρόνο.



Μετάφραση/Απόδοση OnAlert Worldbulletin.net