Bagira: Η διάσημη γυναίκα sniper από τη Ρωσία συνελήφθη στην Ουκρανία

Μια Ρωσίδα, που πιστεύεται ότι είναι ο πιο διάσημος και επίφοβος ελεύθερος σκοπευτής της Ανατολικής Ουκρανίας, με 40 επιτυχίες στο ενεργητικό της, γνωστή ως Bagira, συνελήφθη από τα ουκρανικά στρατεύματα, ισχυρίστηκε το Κίεβο τη Δευτέρα.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναγνώρισαν τον ελεύθερο σκοπευτή ως Danijela Lazović, περισσότερο γνωστή ως Bagira ή Ιρίνα Σταρίκοβα.

Μια ανάρτηση του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας στο Facebook αποκάλυψε ότι η σκοπευτής που συνελήφθη είναι πολύ γνωστή στη Ρωσία για τις ικανότητές της. Η Σταρίκοβα είχε λάβει επαίνους αφού έγινε μια από τις πιο ικανές φιλορώσες σκοπευτές.

Συνελήφθη αφού δεν κατάφερε να φύγει από την ανατολική Ουκρανία εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου. Η τοποθεσία της Σταρίκοβα δεν αποκαλύφθηκε. Ωστόσο, μετά τη σύλληψή της, ο αξιωματούχος του ουκρανικού στρατού, Vlad Ivanov, φέρεται να είπε ότι η κρατούμενη είχε την απαραίτητη ιατρική βοήθεια και προς το παρόν νοσηλεύεται για τραυματισμούς.

Η Σταρίκοβα, η οποία φέρεται να γεννήθηκε στη Σερβία, είναι φιλορωσική μαχήτρια στην Ουκρανία από το 2014. Τα τελευταία οκτώ χρόνια, φέρεται να έχει σκοτώσει «τουλάχιστον σαράντα ανθρώπους», σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Bagira ήταν παντρεμένη με έναν στρατιώτη από τη Λευκορωσία. Πριν μετατραπεί σε «θανατηφόρο» ελεύθερο σκοπευτή που πολεμάει για τη Ρωσία, ήταν πρώην αθλήτρια χάντμπολ.

Δεν είναι σαφές αν η ίδια συμμετείχε στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας μετά της έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

Πηγή: International Business Times