Βαλτική θάλασσα: Συνεχείς οι αερομαχίες ανάμεσα σε αμερικανικά και ρωσικά μαχητικά

Ανεβαίνουν οι τόνοι στη Βαλτική θάλασσα ανάμεσα σε αμερικανικά και ρωσικά αεροσκάφη. Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα έχει μεταφερθεί μεγάλος αριθμός αμερικανικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών τύπου Β 52 στην περιοχή και η Ρωσία ως απάντηση έχει εντείνει τα αποτρεπτικά της μέσα.

Συγκεκριμένα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι δύο βομβαρδιστικά αεροσκάφη των Η.Π.Α. πέταξαν πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της Βαλτικής Θάλασσας. Τα ρώσικα μαχητικά Su-27 με τη σειρά τους τα εμπόδισαν να πλησιάσουν στα ρωσικά σύνορα.

Το υπουργείο δεν ανέφερε την ακριβή ώρα που συνέβησαν τα επεισόδια, ωστόσο, το ρωσικό επιτελείο τόνισε ότι από τις 14 Μαρτίου η αμερικανική αεροπορία έχει πραγματοποιήσει επτά παρόμοιες πτήσεις στη Βαλτική Θάλασσα.

Σύμφωνα με το RIA Novosti, η 21η Μαρτίου ήταν η τελευταία φορά που παρατηρήθηκε αμερικανικό αεροσκάφος στη Βαλτική Θάλασσα. Στη συνέχεια, ένα βομβαρδιστικό Β52 των ΗΠΑ πέταξε πάνω από τα ουδέτερα νερά της Βαλτικής Θάλασσας και ένα ζεύγος ρωσικών Su-27 μαχητικών έσπευσε να τα αναχαιτήσει

Ο Ρώσος πρόεδρος του Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας το περιστατικό αυτό, δήλωσε ότι η αποστολή αμερικανικών βομβαρδισμών στην Ευρώπη και οι πτήσεις τους κοντά στα ρωσικά σύνορα οδηγούν σε αυξημένη ένταση στην περιοχή.

Πηγή: UAWIRE