TB2 Bayraktar: Το τραγούδι – ύμνος των Ουκρανών για το drone που έγινε viral [vid]

Σχεδόν κάθε πόλεμος, έχει έναν star και φαίνεται πως στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αυτός ο σταρ είναι το… drone TB2 Bayraktar. Διόλου τυχαία η ομοιοκαταληξία.

Γιατί αν πχ ο πόλεμος των Φώκλαντς «σύστησε» στον πολύ κόσμο τους Exocet ή ο πόλεμος στο Ιράκ τους πυραύλους cruise, οι Ουκρανοί έμαθαν για τα καλά τα drones που προμηθεύτηκε η χώρα τους από την Τουρκία και χρησιμοποιούνται ευρέως κατά των «κατακτητών» (όπως οι ίδιοι αποκαλούν τους Ρώσους στρατιώτες).

Τόσο καλά που έβγαλαν τραγούδι για τα Bayraktar που γίνεται viral, αφού αναμεταδίδεται σχεδόν από κάθε ουκρανικό ιστότοπο.

Αν και το τραγούδι δεν μπορεί να αποδοθεί ακριβώς στα ελληνικά, το γενικό νόημα βγαίνει. Δείτε το:

«Οι εισβολείς ήρθαν σε εμάς στην Ουκρανία, οι φόρμες τους καινούργιες, ουρές στρατιωτικές, αλλά τα αποθέματά τους αποσυντέθηκαν,

Bayraktar.

Ρωσικά τανκς κρύφτηκαν στους θάμνους για να καταπατήσουν τους γ@@@ με τις μπότες τους, αλλά το λίπος της σούπας τους παράβρασε,

Bayraktar.

Πρόβατα ήρθαν σ’ εμάς από την Ανατολή για να ξαναδημιουργήσουν ένα «μεγάλο κράτος», αλλά οι καλλίτεροι βοσκοί των κοπαδιών των αρνιών είναι τα:

Bayraktar.

Επιχειρήματα, διαφορετικά όπλα, ισχυροί πύραυλοι και τεχνολογία εισέβαλαν, έχουμε ένα σχόλιο για όλα αυτά:

Bayraktar.

Ήθελαν να μας καταλάβουν με την ισχύ και αμυνθήκαμε απέναντι σ’ αυτά τα Ορκ, οι Ρώσοι ληστές έγιναν φαντάσματα από τα

Bayraktar.

Η ρωσική αστυνομία άρχισε το κυνηγητό απέναντι στους φονιάδες της – κανένα ίχνος. Και σε ποιόν ρίχνουν το φταίξιμο από μακριά;

Στα Bayraktar.

Το κάθαρμα του Κρεμλίνου προπαγανδίζει οι άνθρωποι πιστεύουν τις λέξεις επίσης. Τώρα ο τσάρος τους γνωρίζει ένα νέο star…»

Κι αμέσως μετά εμφανίζονται Ουκρανοί πολίτες να σιγομουρμουρίζουν τον εθνικό ύμνο της χώρας τους.

Δείτε το βίντεο: