Βενεζουέλα: “Πραξικόπημα η αυτοανακήρυξη Γκουαϊδό ως Πρόεδρος”

Καταιγιστικός ο Υπουργός Άμυνας για τις πρόσφατες εξελίξεις.

ΕΕ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Πραξικόπημα” χαρακτήρισε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας την ορκωμοσία του Χουάν Γκουαϊδό ως “μεταβατικού προέδρου” της χώρας, τονίζοντας ότι ο νόμιμος πρόεδρος είναι ο Νικολάς Μαδούρο.

Ο Βλαντιμίρ Παδρίνο υποστήριξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες διεξάγουν οικονομικό πόλεμο εναντίον της Βενεζουέλας, μιας χώρας-μέλους του ΟΠΕΚ με τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου.

“Προειδοποιώ τον λαό της Βενεζουέλας ότι έγινε πραξικόπημα εναντίον των θεσμών μας, εναντίον της δημοκρατίας, εναντίον του Συντάγματος, εναντίον του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, του νόμιμου προέδρου” είπε ο Παδρίνο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, περιστοιχιζόμενος από υψηλόβαθμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης στη Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία καλεί σε «επαγρύπνηση» για αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στη Λευκορωσία

Η Ουκρανία ενισχύει την άμυνά της κατά μήκος των βόρειων συνόρων της μετά από ενδείξεις ότι η Ρωσία προσπαθεί να αξιοποιήσει περισσότερο τη Λευκορωσία στη σύγκρουση