Βιέννη: Σήμερα το κρίσιμο τετ-α-τετ Στρατηγού Dunford και Στρατηγού Gerasimov

Μια εξαιρετικά σημαντική συνάντηση θα λάβει χώρα σήμερα στην Βιέννη της Αυστρίας, καθώς σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ο Ρώσος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων θα συναντηθεί με τον επικεφαλή του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ.

Όπως επιβεβαίωσε και το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, ο Ρώσος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου, Στρατηγός Valery Gerasimov, και ο Στρατηγός Α/ΓΕΕΔ των ΗΠΑ Joseph Dunford θα συναντηθούν σήμερα στη Βιέννη.

Ωστόσο, η ρωσική πλευρά δεν αποκάλυψε περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με την ατζέντα της συνάντησής τους, εντούτοις ο Αμερικανός εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου, ανέφερε ότι θα τεθούν επί τάπητος σχέδια για την αποκατάσταση και την αποκλιμάκωση των συγκρούσεων ανάμεσα στον διεθνή συνασπισμό, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, και των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία.

Επίσης, θα συζητηθεί η κατάσταση των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας στον στρατιωτικό τομέα, τα ευρωπαϊκά θέματα ασφάλειας και άλλα βασικά ζητήματα.

Στις 4 Ιανουαρίου, οι Gerasimov και Dunford πραγματοποίησαν τηλεφωνικές συνομιλίες όπου συζήτησαν θέματα αμοιβαίων συμφερόντων στη Συρία, αλλά αποφάσισαν να μην αποκαλύψουν τις λεπτομέρειες της τηλεφωνικής επικοινωνίας τους.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων οι πλευρές μοιράστηκαν τις θέσεις τους σχετικά με την κατάσταση στη Συρία και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Πηγή: TASS