Μπόϊνγκ: «Το αεροπλάνο έπεσε ας το αποδεχτούμε» είπαν στους συγγενείς

Τους τσάκισαν. Τους συνέθλιψαν. Τους γονάτισαν. Και πάλι δεν τους είπαν τίποτα. Μόνο ότι είναι σίγουροι πως η πτήση ΜΗ370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών χάθηκε στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Ήταν λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι όταν σήμανε συναγερμός τόσο στα ΜΜΕ όσο και μεταξύ των συγγενών των αγνοουμένων. Όλοι πίστευαν ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας θα ανακοίνωνε ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν στην θάλασσα ήταν από την πτήση – φάντασμα.
Μάταια. Ενα ψυχρό sms έφτασε από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο στους συγγενείς των αγνοουμένων από την Malaysia Airlines λέγοντας ότι οι άνθρωποί τους χάθηκαν στον ωκεανό. Είχαν φροντίσει να δείξουν τον ανθρωπισμό τους έχοντας σε ετοιμότητα ασθενοφόρα…

Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι μαλαισιανές αρχές την τραγωδία αυτή, φάνηκε από το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας είπε γενικά ότι το αεροπλάνο έπεσε στο μέσον του Ινδικού Ωκεανού, και ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν αύριο…..

«Με ενημέρωσαν ότι η βρετανική εταιρεία που έκανε τις έρευνες και τις αναλύσεις χρησιμοποιώντας στοιχεία που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά, στην προσπάθεια να βρεθεί το αεροπλάνο και να ριχθεί φως στην υπόθεση, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η πτήση MH370 πέταξε στον Νότιο Διάδρομο και η τελευταία γνωστή θέση της ήταν στο κέντρο του Ινδικού Ωκεανού, δυτικά του Περθ.
Είναι μια απομακρυσμένη περιοχή, μακριά από οποιοδήποτε πιθανό σημείο προσγείωσης. Γι’ αυτό με βαθύτατη θλίψη και λύπη πρέπει να σας ενημερώσω ότι, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, η πτήση MH370 τελείωσε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.
Θα δώσουμε νέα συνέντευξη Τύπου αύριο με περισσότερες λεπτομέρειες. Στο μεταξύ, θέλαμε να σας ενημερώσουμε για αυτές τις εξελίξεις το συντομότερο δυνατό. Μοιραζόμαστε αυτές τις πληροφορίες εξαιτίας της δέσμευσης για ειλικρίνεια και σεβασμό για τις οικογένειες, δυο αρχές που καθοδήγησαν την έρευνα», είπε ο μαλαισιανός πρωθυπουργός.

Και κατέληξε: «Η Malaysia Airlines έχει ήδη μιλήσει με τις οικογένειες των θυμάτων για να τους ενημερώσει για την εξέλιξη. Για εκείνους, οι τελευταίες εβδομάδες ήταν σπαρακτικές, ξέρω ότι αυτά τα νέα πρέπει να είναι ακόμη πιο δύσκολα. Ζητώ από τα media να σεβαστούν την ιδιωτικότητητά τους και να τους επιτρέψουν να έχουν το χώρο που χρειάζονται αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Την ίδια ώρα, έφτανε το sms στους συγγενείς των αγνοουμένων. Με 40 λέξεις, η Malaysia Airlines έγραψε τον τραγικό επίλογο του θρίλερ με την εξαφάνιση του Boeing 777 με τους 239 επιβαίνοντες, που χάθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 8 Μαρτίου, μια ώρα αφού είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ με προρισμό το Πεκίνο.

«Με μεγάλη θλίψη πρέπει να υποθέσουμε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η πτήση MH370 χάθηκε και ότι κανείς από τους επιβαίνοντες δεν έχει επιζήσει. Πρέπει να αποδεχτούμε πως όλα τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι το αεροπλάνο συνετρίβη στον νότιο Ινδικό Ωκεανό».