Βόρεια Κορέα: Η Κίνα επιθυμεί ειρήνη οχι πόλεμο

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι επιθυμεί την ειρήνη και όχι τον πόλεμο στην κορεατική χερσόνησο ύστερα από την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χονγκ Λέι στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, μία κατάλληλη λύση για το πυρηνικό ζήτημα της Βόρειας Κορέας είναι ευθύνη όλων των εμπλεκομένων πλευρών.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, έκανε σήμερα έκκληση στην Πιονγιάνγκ να αποφύγει κάθε «νέα πρόκληση» μετά την ανακοίνωση της Σεούλ ότι ο γείτονάς της προετοιμάζεται για τέταρτη πυρηνική δοκιμή και δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου.

Ωστόσο το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε σήμερα, ερμηνεύοντας την δραστηριότητα στην περιοχή των δοκιμών οτι η Βόρεια Κορέα δεν φαίνεται να προετοιμάζεται για τέταρτη πυρηνική δοκιμή στο άμεσο μέλλον.

«Διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχουν ασυνήθιστες κινήσεις που να υποδηλώνουν ότι (η Βόρεια Κορέα) επιθυμεί να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή», ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Νωρίτερα σήμερα, άλλο υπουργείο της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν πυροβολεί

ΒΙΝΤΕΟ-Κορέα: «Οι Έλληνες καλύτεροι πολεμιστές». Αμερικανοί βετεράνοι μιλούν

Φιλιππίνες – ΗΠΑ: Κοινά στρατιωτικά γυμνάσια