Βόρεια Κορέα: Οι «ροζ» προτιμήσεις της «Κόκκινης» Κορέας

Πίσω από τα κόκκινα λάβαρα με τα εμπρηστικά επαναστατικά συνθήματα, κρύβονται… πιο απαλές αποχρώσεις, ρόζ για την ακρίβεια. Η πρόσφατη ανάλυση των δεδομένων χρηστών του PornHub, ενός εκ των μεγαλυτέρων πορνογραφικών διαδικτυακών παρόχων, έδειξε ότι το 2016 και 2017 όχι μόνο συνδέθηκαν χρήστες από την Βόρειο Κορέα για να απολαύσουν το… “εκπαιδευτικό υλικό” που προσέφερε αλλά ότι ήταν και “μερακλήδες”.

Επισήμως, η πορνογραφία κάθε είδους είναι απαγορευμένη στην Λαϊκή Δημοκρατία της Βορείου Κορέας. Ωστόσο η κίνηση στο PornHub αποδεικνύει την παλαιά αλήθεια ότι οι απαγορεύσεις είναι για τους πολλούς. Η ελίτ είναι αλλιώς.

Οι “επισκέψεις” από τους συντρόφους της ΛΔΒΚ αποκαλύπτουν πολλά για τις προτιμήσεις τους. Αντί για πυρηνικές βόμβες οι Βορειοκορεάτες χρήστες προτιμούν Ασιάτισσες σεξοβόμβες, ιδίως Γιαπωνέζες πορνοστάρ, οι οποίες καταλαμβάνουν τις κορυφαίες θέσεις των φαντασιώσεων της ελίτ της Πιόνγκγιάνγκ.

Ποιός μπαίνει όμως στους “ροζ” ιστοτόπους της υπέροχα διεφθαρμένης Δύσης αφού η πορνογραφία απαγορεύεται; Οι ξένοι τουρίστες δεν έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο Ίντερνετ και παρακολουθούνται σε κάθε τους βήμα και κάθε τους κίνηση, ενώ οι Βορειοκορεάτες πολίτες χρησιμοποιούν μεν κινητά και υπολογιστές αλλά συνδέονται μόνο με το Kwangmyong, το σύστημα intranet της χώρας, το οποίο -φυσικά- παρακολουθείται και δεν επιτρέπει πρόσβαση στον παγκόσμιο ιστό.

Συνεπώς, δυνατότητα online στο ελεύθερο Ίντερνετ δεν έχουν παρά οι ολίγοι και εκλεκτοί: σύμφωνα με τα στοιχεία του PornHub, το 53% των συνδεδεμένων χρησιμοποίησε υπολογιστές desktop για να δει πώς το “κάνουν” στην Δύση, το 36% το αγαπημένο του κινητό και ένα 11% τάμπλετ. Τα στατιστικά αυτά αποδεικνύουν ότι ο απλός κόσμος μπορεί να περνά δύσκολα αλλά η βορειοκορεατική ελίτ απολαμβάνει σταθερή όσο και wireless σύνδεση, με πολλά σημεία Wi-Fi -πιθανότατα σε κυβερνητικά κτήρια.

Οι αμερικανικές μυστικές Υπηρεσίες μπορεί να παρακολουθούν άγρυπνα την Βόρεια Κορέα και την ηγεσία της προσπαθώντας να ξεσκεπάσουν τα μυστικά τους, ωστόσο το PornHub αποκάλυψε ότι πίσω από τους φοβερούς πυραύλους και τις εμπρηστικές δηλώσεις οι σύντροφοι της Πιόνγκγιάνγκ έχουν κι αυτοί… “αδυναμίες”.

Εκτός όμως από το σκληρό πορνό υπάρχουν και τα σκληρά δεδομένα. Η περίκλειστη και μυστικοπαθής Βόρεια Κορέα δεν είναι τόσο απομονωμένη όσο πιστεύεται στην Δύση. Η ελίτ που κυβερνά είναι διαδικτυακώς επαρκέστατα συνδεδεμένη και μαθαίνει αμέσως ότι γράφεται ή λέγεται γ’ αυτήν.

Έτσι μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπερβολή των δυτικών ΜΜΕ για να παίξει καλύτερα το “χαρτί του φόβου” με το πυραυλικό και πυρηνικό της πρόγραμμα. Δεν αποκλείεται την ώρα που στην Δύση αγωνιούν για το τί θα κάνει μετά ο Κιμ Γιόνγκ Ουν, στην Πιόνγκγιάνγκ οι υπολογιστές και τα κινητά της άρχουσας τάξης να παίρνουν φωτιά από το (σεξουαλικό) ολοκαύτωμα που προσφέρει η “παρακμιακή αυτή εφεύρεση”, το πάντοτε… ενδιαφέρον Ίντερνετ.