Βόρεια Κορέα: Πράκτορας βασανίζει κρατούμενους – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα φρικιαστικό βίντεο απο τη Βόρεια Κορέα κάνει τον γύρο του διαδικτύου, σήμερα Διεθνής μέρα κατά των βασανιστηρίων. Πράκτορες του καθεστώτος του Κίμ Γιονγκ Ουν βασανίζουν ενα άντρα και μια γυναίκα. 

Στο βίντεο οι πράκτορες ασφαλείας της Βόρειας Κορέας χτυπάνε μια γυναίκα την οποία κατηγορούν ότι είχε σεξουαλική επαφή με άνδρες απο την Κίνα και την Νότια Κορέα μετά την εγκατάλειψη της πατρίδας της.

Το βίντεο που τραβήχτηκε το 2012 και τώρα κάνει τον γύρο του διαδικτύου  δείχνει ότι η γυναίκα ξυλοκοπείται επανειλημμένα, ενώ τα χέρια της είναι πίσω από την πλάτη της. Ένας πράκτορας της Κρατικής Ασφάλειας ανακρίνει τη γυναίκα προτού την κλωτσήσει στο πρόσωπο και την σηκώσει από τα μαλλιά. Στη συνέχεια την σπρώχνει στο τοίχο όπου και μπορείτε να διακρίνεται αίμα.

Επιπλέον,στο βίντεο θα δείτε του άντρες της Κρατικής Ασφάλειας να ξυλοκοπούν κ εναν άντρα. Ο άντρας κατηγορείται  οτι εγκατέλειψε την πατρίδα του και διέφυγε στην Κίνα αλλα και οτι έσκισε μια φωτογραφία του Κίμ Γιονγκ Ουν. 



 

Η Διεθνής Ημέρα κατά των Βασανιστηρίων καθιερώθηκε στις 26 Ιουνίου 1998, ημερομηνία κατά την οποία το 1987 υπεγράφη η Διεθνής Σύμβαση κατά των Βασανιστηρίων και το 1948 ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ. Το Διεθνές Συμβούλιο κατά των Βασανιστηρίων, με συμβουλευτικό στάτους στον ΟΗΕ, εδρεύει στην Κοπεγχάγη και επιχορηγείται από την Ε.Ε. και τη δανέζικη κυβέρνηση. Ασκεί το έργο του μέσω του δικτύου των 200 Κέντρων Περίθαλψης και Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων σε ολόκληρο τον κόσμο.