Βρετανία: Διπλασιάζεται ο αριθμός των Βρετανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν

Την απόφαση για διπλασιασμό του αριθμού των στρατιωτών στο Αφγανιστάν έλαβε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Πλέον, η στρατιωτική παρουσία της Βρετανίας θα ανέρχεται σε 1.100 άτομα.

Στον διπλασιασμό του αριθμού των Βρετανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν προχωράει το Ηνωμένο Βασίλειο, ανταποκρινόμενο στις διαρκείς εκκλήσεις του Ντόναλντ Τραμπ για αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή.

Η απόβαση των Βρετανών στρατιωτών ανακοινώθηκε επισήμως από την πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, με την απόφαση να προβλέπει την παρουσία 1.100 ενόπλων στην ασιατική χώρα.

«Οι δεσμεύσεις προς το ΝΑΤΟ παραμένουν ισχυρές, καθώς η Συμμαχία μπορεί να βασίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο» διαμήνυσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Περίπου το 50% των νέων στρατιωτικών δυνάμεων θα αποβιβαστεί στο Αφγανιστάν τον επόμενο μήνα, ενώ το υπόλοιπο δυναμικό θα έχει μεταβεί έως τον προσεχή Φεβρουάριο.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της σύγκρουσης στη χώρα της Μέσης Ανατολής, η παρουσία του ΝΑΤΟ υπερέβαινε τους 130.000 στρατιώτες, με τις βρετανικές δυνάμεις να διαθέτουν εκατοντάδες βάσεις σ’ όλη τη χώρα.

Οι νέοι Βρετανοί στρατιώτες θα υπηρετήσουν σε μη ένοπλες θέσεις, καθώς ο ρόλος τους θα περιοριστεί στην εκπαίδευση των τοπικών αρχών ασφαλείας. Υπενθυμίζεται ότι παρότι το Αφγανιστάν δεν βρίσκεται επισήμως σε εμπόλεμη κατάσταση, εντούτοις ταλανίζεται από τις συνεχείς τρομοκρατικές επιθέσεις των Ταλιμπάν.

Πηγή: Reuters