Βρετανία: Ο πρίγκιπας Χάρι θα εγκαταλείψει τις ένοπλες δυνάμεις

Την πρόθεσή του να εγκαταλείψει τις ένοπλες δυνάμεις μετά από μια δεκαετία υπηρεσίας ανακοίνωσε ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας.

Ο 30χρονος εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ, δήλωσε ότι σκοπεύει να εγκαταλείψει τη θέση τους στις ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας τον Ιούνιο, αφότου ολοκληρώσει μία απόσπαση 4 εβδομάδων στις ένοπλες δυνάμεις της Αυστραλίας.

«Οι εμπειρίες που αποκόμισα τα τελευταία 10 χρόνια θα υπάρχουν μέσα μου για το υπόλοιπο της ζωής μου. Για αυτό θα νιώθω πάντα εξαιρετικά ευγνώμων», δήλωσε ο Χάρι χαρακτηρίζοντας την απόφασή του ως «πραγματικά δύσκολη». «Εξετάζω τις εναλλακτικές επιλογές για το μέλλον και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος με τις δυνατότητες», πρόσθεσε.

Το γραφείο του πρίγκιπα αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι ο Χάρι θα εργαστεί το καλοκαίρι εθελοντικά ώστε να αποκομίσει περισσότερες γνώσεις σχετικά με τις εργασίες συντήρησης στην υποσαχάρια Αφρική. Στη συνέχεια θα επιστρέψει στο υπουργείο Άμυνας, πάλι σε εθελοντική θέση εργασίας, ενώ παράλληλα θα «εξετάζει και άλλες ευκαιρίες απασχόλησης μακροπρόθεσμα»

Στη δήλωσή του, ο Χάρι είπε: «Μετά από δέκα χρόνια υπηρεσίας, η παραίτηση μου απο το στρατό ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση. Θεωρώ τον εαυτό μου εξαιρετικά τυχερό που είχα την ευκαιρία να συναντήσω πολλούς θαυμάσιους ανθρώπους κατα την διάρκεια αυτης της περιόδου και που μπορεσα να συμβάλω σε κάποιες πολύ δύσκολες εργασίες.
Οι εμπειρίες που είχα τα τελευταία 10 χρόνια θα μείνουν μαζί μου για το υπόλοιπο της ζωής μου. Γι ‘αυτό θα είμαι πάντα εξαιρετικά ευγνώμων.
Αναπόφευκτα όπως όλα τα καλά πράγματα, ετσι και αυτο έπρεπε να φτάσει στο τέλος του και βρίσκομαι σε ένα σταυροδρόμι όσον αφορά τη στρατιωτική μου σταδιοδρομία. Ευτυχώς για μένα, θα συνεχίσω να φοράω τη στολή και να εμπλέκομαι στις ένοπλες δυνάμεις για το υπόλοιπο της ζωής μου, βοηθώντας όπου μπορώ, και ναι ειστε βέβαιοι ότι οι επόμενοι αγώνες Invictus θα ειναι όσο εκπληκτικά ηταν και οι προηγούμενοι.

Διαβάστε: Invictus Games: Αγώνες για τραυματίες πολέμου στο Λονδίνο – ΒΙΝΤΕΟ

«Εξετάζω τις εναλλακτικές επιλογές για το μέλλον και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για τις αμέτρητες πιθανότητες που υπάρχουν. Ο χρόνος που θα περάσω με τις Αυστραλιανές Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι εξαιρετικός και ξέρω ότι θα μάθω πολλά. Επίσης ανυπομονώ να επιστρέψω στο Λονδίνο αυτό το καλοκαίρι για να συνεχίσω να εργάζομαι στη Μονάδα Ανάρρωσης.
Έτσι, ενώ τελειώνω ένα μέρος της ζωής μου, έχω μπει κατ ‘ευθείαν σε ένα νέο κεφάλαιο και πραγματικά ανυπομονώ. «

Ο Στρατηγός Sir Nicholas Carter, επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου, τίμησε επίσης τη στρατιωτική καριέρα του πρίγκιπα Χάρι, λέγοντας: «Ο Captain Harry της Ουαλίας, όπως ο ίδιος είναι γνωστός με αγάπη στο στρατό, έχει επιτύχει πολλά στα δέκα χρόνια ως στρατιώτης. Ήταν στην πρώτη γραμμή σε όλη την υπηρεσία του. Επέμενε να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως οι υπόλοιποι.

«Η πρώτη αποστολή του με το σύνταγμά του, The Household Cavalry, στην επαρχία Χελμάντ το 2008 ήταν ως Forward Air Controller. Αυτή ήταν μια δουλειά που απαιτούσε ικανότητα, κρίση και επαγγελματισμό. Ποιότητες που έδειξε ακόμα περισσότερο, όταν αποφάσισε να ενταχθεί στην Αεροπορία Στρατού. Αυτό οδήγησε σε δεύτερη περιοδεία του στην επαρχία Χελμάντ ως πιλότος ελικοπτέρου Απάτσι, όπου για άλλη μια φορά ήταν στην πρώτη γραμμή της επιχείρησης, ανιδιοτελώς υποστηρίζοντας όσους βρίσκονταν στο έδαφος.

«Ωστόσο, είναι ίσως το έργο του κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, το οποίο του έδωσε την περισσότερη χαρά και ικανοποίηση – το αποκορύφωμα ηταν οι Αγώνες Invictus τον περασμένο χρόνο. Και είμαι πολύ ευχαριστημένος που η πρώτη του γεύση εκτός στρατού θα περιλαμβάνει ένα νέο ρόλο για τη στήριξη των τραυματισμένων στρατιωτών και γυναικών μας. Εχει ανεβάσει το προφίλ τους μέσω της φροντίδας που τους έχει δείξει, με απότελεσμα να του εκφράζουν σημαντικά τον θαυμασμό τους.

«Εν τω μεταξύ, ο χρόνος που θα περάσει με τον Αυστραλιανό στρατό στα πλαίσια του προγράμματος ειναι ενα σημαντικό γεγονός για μας. Ειναι ενα απο τα σημαντικά προγράμματα που συμβάλουν στη δημιουργία κατανόησης και γνώσης στρατιωτικών ικανοτήτων, και που θα ενισχύσει περαιτέρω τους στενούς δεσμούς μεταξύ των στρατών μας.
Του ευχόμαστε ό, τι καλύτερο για το μέλλον και τον ευχαριστούμε για την υπηρεσία του… «

DailyMail