Βρετανοί μισθοφόροι των SAS κατά των τζιχαντιστών

Ένας πρώην Βρετανός στρατιώτης έχει γίνει «μισθοφόρος» για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Ο James Hughes (Τζειμς Χιους) – ο οποίος υπηρέτησε σε τρεις αποστολές στο Αφγανιστάν – είναι μεταξύ πολλών Βρετανών που έχουν πάρει την απόφαση να συμμετέχουν σε σφοδρές μάχες κατά του ΙΚ.

Ο Χιούς βρίσκεται στην πόλη του Rojava μαζί με ενα φίλο του τον Jamie Read (Τζέιμι Ρίντ).
Η αποκάλυψη γίνεται καθώς όπως προέκυψε, στην περιοχή βρίσκονται μέλη των Ειδικών Δυναμεων της Βρετανίας, SAS, οι οποίες εχουν επίσης πάρει αυστηρά μέτρα κατά του Ισλαμικού Κράτους. Σύμφωνα με κάποιες πηγές οι μισθοφόροι σκοτώνουν μέχρι και 8 τρομόκράτες την ημέρα.
Ο Χιους και ο Ρίντ ειναι με τις Μονάδες Προστασίας των Κούρδων.

Ο Χιούς (φωτογραφία αριστερά) έφυγε απο τον στρατό φέτος μετά από πέντε χρόνια υπηρεσίας. Ο Ρίντ (φωτογραφία δεξιά) έλαβε την εκπαίδευση του απο τον γαλλικό στρατό.
Στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, ο Ρίντ περιγραφεί οτι την περασμένη βδομάδα συμμετείχαν σε σφοδρές μάχες

Όπως φαίνεται οι άντρες είχαν προσληφθεί από έναν Αμερικανό εν ονόματι Τζόρταν Μάτσον για την ομάδα με το όνομα «Λιοντάρια της Rojava» (φωτογραφία πάνω) με επικεφαλή το κουρδικό κίνημα YPG,

Σε διάφορες ιστοσελίδες ζητούν απο τον κόσμο να συμμετάσχει και να βοηθήσει να” στείλουμε τους τρομοκράτες στο διάολο και να σώσουμε την ανθρωπότητα» απο το Ισλαμικό Κράτος.

Σε άλλα μέρη της περιοχής φαίνεται οτι στρατιώτες των SAS σκοτώνουν έως και οκτώ τρομοκράτες κάθε μέρα.
Είναι οπλισμένοι με τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών και έχουν σκοτώσει εκατοντάδες εξτρεμιστές στις ενέδρες που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων,.
Άμυντικές πηγές αναφέρουν οτι μικρές ομάδες στρατιωτών πέφτουν ακριβώς στην καρδιά του Ισλαμικού Κράτους απο ελικόπτερα Σινούκ της Βασιλικής Αεροπορίας.

Μέχρι πρόσφατα θεωρουνταν οτι η SAS δεν συμμετείχε σε καμία άμεση μάχη. Αλλά τώρα έχει αποκαλυφθεί ότι τα στρατεύματα, που είναι εξοπλισμένα με quad-bikes (γουρούνες) με πολυβόλα, βρίσκονται στην περιοχή και σκοτώνουν τζιχαντιστές.

Ο σκοπός τους ειναι η διακοπή των οδών εφοδιασμού των τζιχαντιστών σε όλες τις απομακρυσμένες περιοχές της ερήμου. Επιπλέον χρησιμοποιούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη για αεροπορικές επιδρομές.

Πηγή – Mirror
Μετάφραση/Επιμέλεια – OnAlert