Βρετανός πρώην κατάσκοπος: Προσοχή στη Βόρεια Κορέα και όχι στη Συρία!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα μπορούσε να οδηγήσει τον κόσμο σε ένα καταστροφικό πόλεμο λόγω της απειρίας και του ταμπεραμέντου του, δηλώνει ο Βρετανός πρώην κατάσκοπος Σερ Τζον Σόουερς. Ο ίδιος αναφέρει πως η ιδιοσυγκρασία του Τραμπ, θα μπορούσε να σύρει το Ηνωμένο Βασίλειο σε ένα πόλεμο στην Άπω Ανατολή, ο οποίος θα ήταν πολύ πιο καταστροφικός από οποιαδήποτε εξέλιξη στη Συρία.

“Δεν έχει τα φόντα, την εμπειρία και το ένστικτο ώστε να είναι ένας καλός πρόεδρος των ΗΠΑ, όμως είναι προς το συμφέρον μας να έχουμε μια αμερικανική διοίκηση που στηρίζει το διεθνές σύστημα, που υποστηρίζει τους συμμάχους της και τους διεθνείς κανόνες” σημειώνει ο ίδιος.

Οι πιο σεβαστές φιγούρες στην αμερικανική διοίκηση, υψώνουν το ανάστημά τους για να διορθώσουν την βιασύνη και την έλλειψη εμπειρίας του Τραμπ, μετά τον αμερικανικό βομβαρδισμό στη Συρία, λέει ο Σόουερς. “Βλέπουμε τους πιο ευαίσθητους και ώριμους εντός της αμερικανικής διοίκησης να παίρνουν τα ηνία και τους πιο ιδεολόγους γύρω από τον Τραμπ να περιθωριοποιούνται και αυτό είναι ευχάριστο” προσθέτει.

Ο πρώην κατάσκοπος ξεκαθαρίζει πως η κορεατική χερσόνησος είναι το πιο επικίνδυνο σημείο ανάφλεξης αυτή την στιγμή. 

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr