Βρέθηκε σε άριστη κατάσταση ration pack του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου! – ΦΩΤΟ

Τί έτρωγαν οι στρατιώτες των Συμμάχων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όταν ήταν σε επιχειρήσεις; «Φρέσκια» απάντηση δίνει η κλειστή, ανέγγιχτη συσκευασία με τρόφιμα εκστρατείας (ration pack) με ημερομηνία «Απρίλιος 1945» που ανακάλυψε σε μαγαζί με αντίκες του Newark ο στρατιωτικός ερευνητής Mick Brand. Παρόλο που το πακέτο εξωτερικά ήταν τόσο καλά συντηρημένο που πολλοί, όπως λέει ο ίδιος, θα λυπόταν να το πειράξουν και να το ανοίξουν, ο Brand μπήκε στον πειρασμό, κυρίως επειδή το πακέτο γράφει «Will keep indefinitely», δηλαδή τα τρόφιμα που περιέχει κρατούν για πάντα.

Θέλοντας λοιπόν να δει αν αυτό ισχύει, άνοιξε την άριστα διατηρημένη συσκευασία και βρήκε μέσα: Κονσέρβες κρέας, μπισκότα, φυστικοβούτυρο, μπάρες σοκολάτας, δημητριακά, ζάχαρη, τσάϊ, καραμέλα, γάλα σκόνη, αλάτι και μαρμελάδα με γεύση φρούτα του πάθους. Ο Brand τα είδε όλα καλοδιατηρημένα, ωστόσο δεν τόλμησε να τα δοκιμάσει. Είναι σίγουρος όμως από την όψη τους και από την μυρωδιά ότι τουλάχιστον τα μπισκότα, η σοκολάτα και το φυστικοβούτυρο τρώγονται ακόμα και τώρα.

Τα τρόφιμα αυτά αποτελούσαν ατομική μερίδα τροφίμων εκστρατείας και μοιράζονταν στους στρατιώτες των Συμμάχων του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου που επιχειρούσαν κυρίως στη ζούγκλα. Ωστόσο, όπως έχει αποδειχθεί, η επιλογή των συγκεκριμένων τροφίμων δεν ήταν και πολύ σωστή, αφού οι περισσότεροι από τους στρατιώτες που τρέφονταν με τις αυτές τις μερίδες υπέφεραν από έλλειψη βιταμινών.

Δείτε -μόνο- μερικά από τα τρόφιμα που περιείχε το ανακαλυφθέν ration pack στις ακόλουθες φωτογραφίες.