Brexit και Κυπριακό στην κορυφή της ατζέντας στο τετ-α-τετ Αναστασιάδη και Μέι

Σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα συναντηθεί με την Βρετανίδα Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, εν μέσω κρίσιμων εξελίξεων σε ζητήματα που αφορούν σε τεράστιο βαθμό τις δύο χώρες.

Από την μια, σε ό,τι αφορά το Νίκο Αναστασιάδη οι εξελίξεις και η πορεία των διαβουλεύσεων στο Κυπριακό αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα στην ατζέντα, ενώ από την μεριά της η Τερέζα Μέι είναι πλήρως αφοσιωμένη στο Brexit, με το ρολόι να μετράει αντίστροφα.

Έτσι. το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις, αλλά και η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ είναι ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνάντηση που θα έχει σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης με την Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου κα Τερέζα Μέι.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο της Πρωθυπουργού το απόγευμα (7:30 μ.μ. ώρα Κύπρου), στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Πρόδρομου Προδρόμου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Σε δεξίωση για την Κύπρο στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ ο ΠτΔ
Ενωρίτερα σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο και τον Δούκα του Κέιμπριτζ, Ουίλιαμ.

Εξάλλου, στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του. Αντικείμενο της συνάντησης είναι το Brexit και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Πηγή: Offsite