OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Brexit: Μετά την αποχώρηση ο αγώνας διαδοχής της Τερέζα Μέι

15/04/2019 - 14:56
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο αγώνας για τη διαδοχή της Τερέζα Μέι στην ηγεσία του κόμματος των Συντηρητικών θα πρέπει να περιμένει την έγκριση από το κοινοβούλιο της συμφωνίας της πρωθυπουργού για την αποχώρηση από την ΕΕ, υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, τονίζοντας ότι η έγκριση του νομοσχεδίου για την αποχώρηση είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Σε συνέντευξή του στο BBC, από την Ιαπωνία όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Σίνζο ‘Αμπε, ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε: «Θα υπάρξει χρόνος για όλες αυτές τις συζητήσεις για το κατά πόσο ο ένας ή ο άλλος είναι ο καταλληλότερος για την διαδοχή της πρωθυπουργού. Αλλά αυτό θα γίνει όταν η ίδια ανακοινώσει ότι θα φύγει και υπάρξει επίσημη αναμέτρηση για την ηγεσία».

Ο Τζέρεμι Χαντ, που φιλοδοξεί επίσης να συμμετέχει στην κούρσα για τη διαδοχή στην ηγεσία του κόμματος, κλήθηκε να σχολιάσει μία πιθανή ηγεσία υπό τον Μπόρις Τζόνσον, προκάτοχό του στο υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως είπε, η διαφορά του ίδιου με τον Μπόρις Τζόνσον είναι ότι έχει έναν πολύ μεγάλο ρόλο να επιτελέσει ως υπουργός και αυτός είναι να φέρει σε πέρας τη συμφωνία για το Brexit, στο οποίο επικεντρώνεται αυτή τη στιγμή.

«Έχουμε ένα υπουργικό συμβούλιο που πιστεύει στο Brexit, και πιστεύουμε στο Brexit, άσχετα με το πώς ψηφίσαμε στο δημοψήφισμα, γιατί είμαστε δημοκράτες και πιστεύουμε ότι υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες γι’ αυτή τη χώρα, όποια επιλογή και να κάνει» είπε.

Μέλη του υπουργικού συμβουλίου θέλουν την παραμονή της Τερέζα Μέι στην ηγεσία του κόμματος μέχρι το φθινόπωρο, εάν δεν καταφέρει να περάσει από το κοινοβούλιο τη συμφωνία για την αποχώρηση, καθώς φοβούνται ότι οποιαδήποτε αναμέτρηση για τη διαδοχή πριν από την έγκριση της συμφωνίας θα μπορούσε να ενισχύσει τους υποψήφιους διαδόχους και υποστηρικτές του Brexit, όπως ο Μπόρις Τζόνσον και ο Ντομινίκ Ράαμπ, και την δέσμευσή τους να ανοίξουν ξανά τη διαπραγμάτευση για την συμφωνία αποχώρησης με τις Βρυξέλλες.

Από την άλλη πλευρά, η Τερέζα Μέι εξακολουθεί να δέχεται πιέσεις από άλλους βουλευτές του κόμματος, κυρίως εξαιτίας των συνομιλιών που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση με το κόμμα των Εργατικών για την εξεύρεση μίας κοινά αποδεκτής λύσης στο Brexit, οι οποίες συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα, παρά την διακοπή των εργασιών λόγω του Πάσχα.

Ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές αυτής της προοπτικής είναι ο πρώην υπουργός Ίαν Ντάνκαν Σμιθ, που προτείνει την αποχώρηση της Μέι και την έναρξη της διαδικασίας διαδοχής τον επόμενο μήνα.

Σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες με τους Εργατικούς, ο Τζέρεμι Χαντ υποστήριξε ότι είναι πολύ πιο εποικοδομητικές απ’ όσο πιστεύει η κοινή γνώμη. «Οι συνομιλίες με τους Εργατικούς είναι λεπτομερείς και νομίζω πιο εποικοδομητικές απ’ όσο πίστευαν οι άνθρωποι και απ’ όσο περίμεναν και για τις δύο πλευρές. Αλλά δεν ξέρουμε εάν θα αποδώσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τη διαδικασία διαδοχής στο Συντηρητικό κόμμα, αυτή διεξάγεται σε δύο γύρους. Στον πρώτο οι βουλευτές ψηφίζουν τον ηγέτη της επιλογής τους ανάμεσα σε όλους τους υποψηφίους.

Γίνονται πολλοί γύροι ψηφοφοριών στον καθένα από τους οποίους, ο υποψήφιος με τις λιγότερες ψήφους αποκλείεται από τη διαδικασία, μέχρις ότου απομείνουν μόνο οι δύο επικρατέστεροι.

Στο δεύτερο στάδιο υπάρχει ταχυδρομική ψήφος των μελών του Συντηρητικού κόμματος, οι οποίοι τελικά επιλέγουν ανάμεσα στους δύο υποψηφίους του προηγούμενου γύρου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: BREXITΑΠΟΧΩΡΗΣΗΜΕΙ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Κρίσιμη σύσκεψη στον Λευκό Οίκο για τα επόμενα βήματα στο Ιράν – «Στο τραπέζι» η επανέναρξη των επιθέσεων

11/05/2026 - 22:08
Ιμάμογλου
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

11/05/2026 - 20:29
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Ηλίθια η απάντηση του Ιράν – Άλλαξαν ξαφνικά γνώμη για το εμπλουτισμένο ουράνιο»

11/05/2026 - 19:26

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: 1947: Εγκαινιάζεται το στρατόπεδο Μακρονήσου, το οποίο προορίζεται κυρίως για τον εγκλεισμό «ύποπτων στρατιωτικών»

Τραμπ: Κρίσιμη σύσκεψη στον Λευκό Οίκο για τα επόμενα βήματα στο Ιράν – «Στο τραπέζι» η επανέναρξη των επιθέσεων

Παραδόθηκε το υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113 ως μουσείο – Δένδιας: «H ναυτική παράδοση δύναμη ευθύνης για το μέλλον» [pics]

Λευκάδα: Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης των εκρηκτικών που βρέθηκαν στο θαλάσσιο drone [vid]

Ιμάμογλου: «Σκουπίδια το κατηγορητήριο» – Ξεσπά ο πρώην δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στην δίκη του για «πολιτική κατασκοπεία»

«NATO Tiger Meet 2026»: Παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ η DV Day της πολυεθνικής αεροπορικής άσκησης στον Άραξο [pics, vid]

Τραμπ: «Ηλίθια η απάντηση του Ιράν – Άλλαξαν ξαφνικά γνώμη για το εμπλουτισμένο ουράνιο»

Τουρκία – Συρία: Συνοριακό φυλάκιο μεταξύ των δύο χωρών ανοίγει ξανά μετά από 12 χρόνια

Top News

«Σαν κρυστάλλινη σφαίρα»: Βίντεο της NASA αποκαλύπτει τι συμβαίνει στο νερό που αιωρείται στο διάστημα

Tζένη Κατσίγιαννη: 4.000 άτομα διασκέδασαν με το «Πες μου Πως σε λένε» σε συναυλία της στο Γαλάτσι 

Eurovision: Βίντεο από την πρόβα του Akyla με highlight τη λύρα αλά Έλενα Παπαρίζου

Survivor: Σοβαρό ατύχημα στο ριάλιτι επιβίωσης - Αναστέλλεται η μετάδοση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert