Brexit: «Ολα τα σενάρια είναι πιθανά» δήλωσε ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Χριστοδουλίδης

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενημέρωσε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο για τις εξελίξεις στο Brexit. Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι μετά την καταψήφιση της συμφωνίας Λονδίνου-Βρυξελλών από τη Βουλή των Κοινοτήτων, «όλα τα σενάρια είναι πιθανά».

Ανέφερε ότι πλέον έχει εντατικοποιηθεί η προετοιμασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να τύχει διαχείρισης «ακόμα και το σενάριο αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς συμφωνία».

Αναφορικά με το καθεστώς των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο, ο υπουργός δήλωσε ότι θα περιλαμβάνεται στα ζητήματα για τα οποία θα ισχύσει προσωρινή διευθέτηση στις σχέσεις Βρυξελλών-Λονδίνου, σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.

Όπως εξήγησε ο κ. Χριστοδουλίδης, το θέμα των βάσεων «βρισκόταν πολύ ψηλά στην ημερήσια διάταξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και περιλαμβανόταν στους όρους εντολής της διαπραγμάτευσης με το Λονδίνο». Πρόσθεσε ωστόσο, ότι σε περίπτωση εξόδου της Βρετανίας χωρίς συμφωνία, το κείμενο αυτό δεν θα ισχύει πλέον.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ