Brexit: Στελέχη των Συντηρητικών απειλούν να “ανατρέψουν” την Μέι

Onalert Newsroom
Μέι

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κορυφαίο στέλεχος των Συντηρητικών θα ζητήσει την παραίτηση της Τερέζα Μέι για τους χειρισμούς στο Brexit.

Αυτό αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Sunday Times, με το στέλεχος να μιλά για ομάδα βουλευτών που θα επιχειρήσουν να την ρίξουν εξαιτίας του Brexit.

Ο Γκρέιαμ Μπρέιντι, πρόεδρος της ισχυρής Επιτροπής 1922, σκοπεύει να πει στη Μέι ότι το 70% των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος θέλουν να υποβάλει την παραίτησή της εξαιτίας του τρόπου που χειρίστηκε το Brexit, κατά το ρεπορτάζ που δημοσιεύει η κυριακάτικη έκδοση των Τάιμς του Λονδίνου. Στο ρεπορτάζ δεν κατονομάζονται οι πηγές της εφημερίδας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Μέι μπόρεσε να επικρατήσει τον Δεκέμβριο στη διαδικασία χορήγησης ψήφου εμπιστοσύνης και, βάσει των κανονισμών του κόμματος, η ηγεσία της δεν μπορεί να αμφισβητηθεί για τουλάχιστον έναν χρόνο. Ωστόσο, εντείνεται η φημολογία περί του ότι οι Συντηρητικοί θα τροποποιήσουν τον κανονισμό για να επιτραπεί να τεθεί εκ νέου υπό αμφισβήτηση η προεδρία της.

Στις τάξεις των Τόρις επικρατεί γενικευμένη δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο η Μέι χειρίστηκε τη διαδικασία του Brexit που υποτίθεται πως θα ολοκληρωνόταν την 29η Μαρτίου, κατόπιν αναβλήθηκε για τη 12η Απριλίου, και πλέον αναμένεται να γίνει την 31η Οκτωβρίου, αφού η πρωθυπουργός απέτυχε και στις τρεις προσπάθειες που κατέβαλε η Βουλή των Κοινοτήτων να εγκρίνει τη Συμφωνία Αποχώρησης που διαπραγματεύθηκε με τις Βρυξέλλες.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ήδη προσφέρθηκε να υποβάλει την παραίτησή της στην περίπτωση που τα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου ενέκριναν τη Συμφωνία για το Brexit.

Πηγή: Newsit.gr / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άμπου ντάμπι - Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ευρωπαίοι θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες στο Αμπού Ντάμπι – Ποιοι θα εκπροσωπήσουν τη Ρωσία

Στη ρωσική αντιπροσωπεία θα συμμετέχουν ανώτεροι στρατιωτικοί και διπλωμάτες, μεταξύ των οποίων ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ

Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα έμειναν 600.000 άνθρωποι μετά από ρωσική επίθεση – Ζημιές σε ενεργειακές υποδομές

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έπληξε επίσης πλοίο με εμπορευματοκιβώτια που μετέφερε όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στο λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα