Brexit: Στρατιωτικοί προειδοποιούν – Θέμα Εθνικής Ασφάλειας η παραμονή στην ΕΕ

Πάνω από δέκα υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων θα υποστηρίξουν ότι η Βρετανία πρέπει να ψηφίσει υπέρ της παραμονής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph στην επιστολή της, η Downing Street θα αναφέρεται στην σημασία που διαδραματίζει για την εθνική ασφάλεια της Βρετανίας η παραμονή της στην ΕΕ οσο αφορά την καταπολέμηση της αυξανόμενης απειλής του Ισλαμικού Κράτους και της ρωσικής επιθετικότητας.

Ενδέχεται να υπογράψουν την επιστολή μεταξύ άλλων ο Ναύαρχος Λόρδος Μπόις, ο Στρατηγός Λόρδος Στίραπ και ο στρατάρχης Λόρδος Μπράμαλ, τρεις πρώην Αρχηγοί επιτελείων, και ο στρατηγός Sir Peter Wall, πρώην Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου.

Ωστόσο, πολλοί άλλοι στρατιωτικοί δεν μπορούν να καταλήξουν σε κάποια απόφαση λόγω του «ενστικτώδες ευρωσκεπτικισμού» τους αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Telegraph.

Η επιστολή των στρατιωτικών είναι πιθανό να δημοσιευθεί αυτή την εβδομάδα. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και Βρετανός  πουργός Άμυνας Μάικλ Φάλλον έχουν τοποθετήσει την εθνική ασφάλεια και άμυνα στο επίκεντρο των επιχειρημάτων τους για την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ωστόσο, η στρατηγική αυτη είναι πιθανό να οδηγήσει σε κατηγορίες απο την άλλη πλευρά, στα πλαίσια της ευρωσκεπτικιστικής εκστρατείας, οτι ο Κάμερον καταφεύγει σε «Εκστρατεία Τρόμου» για την παραμονή της Μεγάλης Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.