Buk-M3 Viking: Αποκαλυπτήρια για το «συγγενή» των ρωσικών S-400 – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Η Ρωσία θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο Airshow China 2018 που θα διεξαχθεί στο Zhuhai από τις 6 έως τις 11 Νοεμβρίου, το τελευταίο του πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας Viking, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας, Rosoboronexport.

Ο ρωσικός εξαγωγέας όπλων θα παρουσιάσει επίσης τα πιο πρόσφατα οπλικά συστήματα του, όπως το αεροσκάφος ανεφοδιασμού Il-78MK-90A και το μεταγωγικό αεροσκάφος Il-76MD-90A, ανέφερε το γραφείο Τύπου.

«Στο Zhuhai, το τελευταίο πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας τύπου Viking, που αποτελεί την συνέχεια της σειράς συστημάτων εδάφους – αέρος Buk θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε διεθνείς εκθέσεις,» ανέφερε η Rosoboronexport στη δήλωσή της.

Τα νεώτερα στρατιωτικά οπλικά συστήματα της Ρωσίας για την Πολεμική Αεροπορία περιλαμβάνουν το αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων Su-35, τα μαχητικά επίσης πολλαπλών ρόλων MiG-29M / M2, το βομβαρδιστικό Su-32 και καθώς επίσης και τις πρόσφατες προσθήκες της Rosoboronexport, όπως το αεροσκάφος ανεφοδιασμού Il- 78MK-90A και το το μεταγωγικό αεροσκάφος IL-76MD-90A.

Στο Airshow China 2018, η Ρωσία θα προχωρήσει σε μια επίδειξη των ελικοπτέρων τύπου Mi-171A2 και Ansat σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία.

Οι επισκέπτες και οι συμμετέχοντες στην έκθεση στο Zhuhai μπορούν να δουν τις δυνατότητες αυτών των ελικοπτέρων και να θέσουν οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τα τεχνικά και επιχειρησιακά τους χαρακτηριστικά στους εκπροσώπους των εταιρειών.

Συνολικά, η Rosoboronexpor θα παρουσιάσει πάνω από 100 νέα οπλικά συστήματα στο περίπτερο του στο πλαίσιο της έκθεσης στο Zhuhai, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις στις οποίες θα συμμετέχει η ρωσική εταιρεία.

Όσον αφορά για το σύστημα Viking, πρόκειται για μια αναβαθμισμένη και βελτιωμένη έκδοση των συστημάτων εδάφους – αέρος Buk-M3 που θα ενταχθούν στον Ρωσικό Στρατό. Το σύστημα όπλων αποτελεί συνέχεια των πυραυλικών συστημάτων μεσαίας εμβέλειας και έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τα στρατεύματα και τις εγκαταστάσεις υποδομής ενάντια στα σύγχρονα και μελλοντικά όπλα εναέριας επίθεσης.

Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το Buk-M2E, το εύρος βολής του Viking σχεδόν διπλασιάστηκε στα 65 χιλιόμετρα, ενώ σχεδόν διπλασιάστηκε και ο αριθμός των ταυτόχρονα εμπλεκόμενων στόχων που πλέον είναι έξι για κάθε εκτοξευτή.

Τέλος ο αριθμός των πυραύλων επιφανείας-αέρα που είναι έτοιμοι για εκτόξευση στη θέση πυροδότησης αυξήθηκαν από οκτώ σε δέκαοκτώ.

Το πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας Viking μπορεί να ενσωματωθεί με το σύστημα Antey-2500 εδάφους – αέρος. Το Viking είναι ικανό να χτυπήσει με μεγάλη ακρίβεια όχι μόνο τα αεροσκάφη και τα όπλα ακριβείας που φέρουν αυτά, αλλά και τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους και βλήματα τύπου cruise, καθώς επίσης στόχους στη θάλασσα και στην ξηρά.

Δείτε βίντεο σχετικά με το σύστημα Viking :

Πηγή: TASS