Τσαβούσογλου: «Δεχόμαστε οικονομική επίθεση»

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μελβούτ Τσαβούσογλου σε δηλωσή του ανέφερε ότι η Τουρκία δέχεται οικονομική επίθεση από ξένα κέντρα εξουσιας τα οποία ήταν πίσω και από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. 

Ο προεκλογικός πυρετός καλά κρατεί στην Τουρκία, με την οικονομία να αποτελεί τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο για τον Ερντογάν και την Κυβέρνηση του. Οι επιλογές του Ερντογάν που όλα αυτά τα χρόνια υπονόμευαν την τουρκική οικονομία μακροπρόθεσμα για να εξυπηρετηθούν τα μεγαλεπήβολα έργα και τις εκλογικές σκοπιμότητες, πλέον κρούουν την θύρα του παλατιού του Τούρκου Προέδρου.

Σε συνδυασμό με διάφορα άλλα γεγονότα και την γενικότερη κακή σχέση του Ερντογάν με την Δύση, η οποία είναι απόρροια δικών του συνειδητών επιλογών, η Τουρκική Κυβέρνηση και οι αξιωματούχοι της έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια να φορτώσουν και την κατρακύλα της τουκρικής οικονομίας στους «κακούς ξένους».

Σε αυτό το κλίμα κινήθηκε και ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μελβούτ Τσαβούσογλου κατά την διάρκεια δηλώσεων του, επιρρίπτοντας τις ευθύνες για τα δεινά της τουρκικής οικονομίας στους πραξικοπηματίες και τους ξένους υποστηρικτές τους.

Για την ακρίβεια, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία βρίσκεται υπό οικονομική επίθεση. Σημειώνοντας ότι η χώρα γνωρίζει ποια κέντρα, ποιες χώρες και ποιες υπηρεσίες είναι πίσω από αυτή την επίθεση η οποία, όπως υποστηρίζει σχεδιάστηκε βήμα προς βήμα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Ουσιαστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών λέει πως ξένα κέντρα και δυνάμεις επιχειρούν τώρα με οικονομικά μέσα να επιβάλλουν ότι απέτυχαν να επιβάλλουν με το πραξικόπημα.

Προφανώς η δημιουργία εχθρών δίνει πόντους στο καθεστώς Ερντογάν και ταυτόχρονα άλλοθι για τα λάθη στην οικονομία.


Με πληροφορίες από Newsit.gr