CDU: Σπρώχνουν τον Σόϊμπλε… προς την έξοδο!

Να εγκαταλείψει την «αγαπημένη» του θέση του υπουργού οικονομικών της Γερμανίας ζητούν τώρα, μετά τις εκλογές, οι ίδιοι οι βουλευτές του κόμματός του, CDU. Η καγκελάριος Μέρκελ εξάλλου κάτι τέτοιο είχε υπαινιχθεί πρόσφατα, όταν στα γενέθλιά του ευχήθηκε στον «αγαπητό Βόλφγκανγκ» ούτε λίγο ούτε πολύ να… ξεκουραστεί ευχάριστα στο σπίτι του!

Το κόμμα του Σόϊμπλε ξέρει ότι όσο είναι αυτός στο υπουργείο Οικονομικών, δεν πρόκειται να γίνει καμία συμφωνία με τα άλλα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού και επομένως πρέπει να τον απομακρύνει. Ο ίδιος, αν και πάντα πολύ ομιλητικός, γι’ αυτό το θέμα δεν λέει λέξη. ΄Οπως λέγεται, ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε «ζει» για το υπουργείο Οικονομικών.

Ωστόσο το κόμμα του -και ο καθένας μπορεί να υποθέσει ότι η Άγκελα Μέρκελ είναι πίσω απ’ όλα αυτά- τού προτείνει να γίνει πρόεδρος της Βουλής. Μάλιστα τού «χρυσώνουν το χάπι» λέγοντας ότι αυτή τη φορά η θέση του προέδρου της Βουλής είναι πολύ σημαντική γιατί χρειάζεται κάποιος πολύ δυναμικός για να επιβάλει την τάξη τώρα που μπαίνει στην Bundestag και το ακροδεξιό κόμμα AfD.