CENTCOM: «Κατασχέθηκαν ιρανικά προηγμένα όπλα για τους Χούθι» – Στη νηοψία συμμετείχαν οι αγνοούμενοι U.S Navy Seals [pics]

Η Κεντρική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ (CENTCOM) εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα, σχετικά με την κατάσχεση προηγμένων συμβατικών όπλων και συστημάτων, τα οποία προσπάθησαν να στείλουν οι ιρανικές αρχές προς την Υεμένη, με τελικό προορισμό του σιίτες αντάρτες Χούθι, στο πλαίσιο ενίσχυσης του οπλοστασίου τους.

Ειδικότερα, η CENTCOM ανέφερε ότι προσωπικό και μέσα από την πλωτή βάση εκστρατευτικών επιχειρήσεων USS Lewis B. Puller πραγματοποίησαν νηοψία σε ύποπτο σκάφος που έπλεε κοντά στην ακτή της Σομαλίας στα διεθνή ύδατα της Αραβικής Θάλασσας και εντόπισαν σημαντική ποσότητα στρατιωτικού εξοπλισμού και συστημάτων.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες που δημοσιεύτηκαν, κατασχέθηκαν εξαρτήματα για βαλλιστικούς πυραύλους, βλήματα cruise και άλλων συστημάτων που προορίζονται για εγκατάσταση σε συστήματα αεροπορικής άμυνας, με την αμερικανική στρατιωτική διοίκηση να τονίζει ότι το Ιράν επιχείρησε να στείλει τον εξοπλισμό αυτό στους Χούθι της Υεμένης, για να υποστηρίξουν τις πυραυλικές επιθέσεις κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Ακόμα στην ανακοίνωση των αμερικανικών δυνάμεων αναφέρεται ότι στην συγκεκριμένη νηοψία, που διεξήχθη στις 11 Ιανουαρίου 2024, συμμετείχαν και οι δύο βατραχάνθρωποι (U.S Navy Seals), τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί, με τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης να συνεχίζονται ακόμα, όπως δήλωσε ο Διοικητής της CENTCOM.